QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Švihov zažije krvelačné dobývání!

29.06.2016 10:03

V závěru tohoto týdne známý vodní hrad na Klatovsku zažije další velkou válečnou vřavu. Chystá se již 13. ročník Dobývání hradu Švihov. Čtěte podrobnosti!

dobyvani-hradu-01

Tradiční dobývání je po festivalu Hrady.cz na Švihově druhou největší akcí během roku. Každoročně na ni dorazí tisíce návštěvníků. Jinak tomu podle všeho nebude ani v letošním roce. Připravený je i bohatý doprovodný program, nicméně největším lákadlem opět bude samotné dobývání.

Komponovaný program už třináct let připravuje agentura Ganancia a vodní hrad Švihov. Letos se odehraje v pátek 1. července a v sobotu 2. července. "V pěti hodinovém bloku nejrůznějších vystoupení se střídá tanec, šerm, přednáška o palných zbraních a hudba. Vrcholem večera je už tradičně bitva o hrad, zhruba 90 minut dlouhý výstup, rozdělený do dvou částí, v němž se pojí divadlo, šerm i napínavá akce s využitím autentických dobývacích strojů," lákají organizátoři.

Po oba dva dny bude program začínat v 17:00 hodin a potrvá až do 22. hodiny. Samotná bitva bude rozdělená na dvě části, první z nich začne v 19 hodin a druhá o dvě hodiny později.

"Jedinečný zážitek Vám zaručí i bohatý doprovodný program zahrnující šerm, hudbu, tanec, historický jarmark,akrobatické kousky, ukázky dobývacích strojů a děl," dodávájí pořadatelé.

Vstupné je 150 korun, zlevněné vyjde na 100 korun a rodinná vstupenka pro dva dopsělé a dvě děti vyjde na 350 korun.

FOTO: www.hradsvihov.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24