QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Teploty připomínají jaro, padají teplotní rekordy

17.02.2017 11:35

Také Plzeňský kraj zasáhlo oteplování a padají tak teplotní rekordy. Čtvrtek byl dokonce v regionu jedním z nejteplejších v celé republice. Kde bylo v kraji nejtepleji?

První jarní den lákal ven. Na mnoha místech padly teplotní rekordy.

Podle aktuálních informací ČHMÚ byl čtvrtek (16. února) v Plzeňském kraji dnem, který teplotně už skutečně připomínal jaro. Na řadě míst se teploty držely kolem 14 stupňů a padal dokonce rekord.

Nejvýš se teploty ve čtvrtek v rámci regionu vyšplhaly v Klabavě na Rokycansku, kde meteorologové naměřili 15,1 stupně. Hodně teplo bylo i v Nýrsku na Klatovsku, kde se hodnota vyšplhala na 13,7 stupně. Teplotní rekord ovšem padl ve Stříbře na Tachovsku, i když naměřená teplota tam byla nižší, než na ostatních místech. Hodnotou 13,5 stupně byl nicméně překonán rekord z roku 1998 o půl stupně.

I v příštích dnech budou teploty stoupat poměrně hodně vysoko nad nulu. Pohybovat se budou do 8 stupňů. Od pondělí by se měly vyšplhat opět až na 11 stupňů. Dál musíme počítat s polojasnou až oblačnou oblohou a deštěm nebo přeháňkami. Problémy mohou také nastávat po ránu, protože v noci by měly teploty klesat až k -4 stupňům a mohou tak namrzat silnice.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24