Tip na výlet: Za zvířaty do bavorského Lohbergu! FOTKY

27.09.2017 8:02

Slony nebo žirafy byste tu hledali marně, přesto lesní zoo v bavorském Lohbergu stojí za návštěvu. Bayerwald Tierpark Lohberg najdete nedaleko hranic v Bavorském lese.

ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (31)
ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (6)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (1)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (29)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (2)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (4)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (3)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (5)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (7)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (8)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (9)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (10)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (12)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (11)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (13)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (14)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (15)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (16)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (17)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (18)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (19)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (20)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (21)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (22)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (23)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (24)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (25)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (26)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (27)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (28)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (30)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (31)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (32)ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (33)

Lohberg najdete v Bavorském lese, vedle městečka Lam. Můžete sem přijet přes hraniční přechod Svatá Kateřina nebo přes Železnou Rudu. Záleží odkud zrovna vyrážíte. Ze Železné Rudy je Lohberg vzdálený zhruba 20 kilometrů, ze Svaté Kateřiny je to necelých dvacet kilometrů. Z Plzně vám tedy cesta zabere zhruba dvě hodiny.

Bayerwald Tierpark Lohberg se rozkládá na deseti hektarech, tierparkem vede okružní cesta. Ta je chvílemi hodně do kopce, zabavené děti ji ale bez reptání zcela jistě zvládnou. Je tady totiž stále na co se dívat. Zoo představuje hlavně původní zvířata Bavorského lesa. Jsou tu vlci, lišky, bobři, vydry, rysi, jeleni, sovy atd. Zážitky budete mít určitě z pozorování rodinky mývalů. V Lohbergu je více než stovka druhů zvířat, žije jich tu na čtyři stovky.

ZOO LOHBERG_Bavorsko_Lam (24)

Procházka zahradou je hodně příjemná. Nechybí nejrůznější zábava pro nejmenší návštěvníky. Zážitkové informační tabule, na kterých si děti mohou vyzkoušet své znalosti o zvířatech a přírodě. Zastávku můžete mít také u dětského hřiště, kde jsou mimo jiné oblíbené vodní hrátky.

Najíst se lze přímo v parku v restauraci, která nabízí německý standard. Pro děti oblíbené nugetky s hranolkami, německý wurst apod.

Vstupné do zoo není vysoké, za rodinou vstupenku na celý den dáte 12,- Euro. Zoo je otevřená celoročně. Velké parkoviště u tierparku je zdarma.

Pokud si chcete den v Lohbergu zpříjemnit, můžete od zoo vláčkem vyrazit na Malé Javorské jezero. Výlet můžete spojit i s koupáním. Z Lohbergu je to jen 7 kilometrů do Lamu, kde je Osserbad Lam. Ten kromě venkovního freibadu nabízí i vnitřní koupání.

foto: QAP.CZ


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24