QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tipy na víkend 12. a 13. května

10.05.2018 17:27

Víkend je za dveřmi! Kam vyrazit? Na koncert, za Karlem IV. a jeho družinou na hrad, na trhy nebo do divadla? Vyberte si z tipů na víkend 12. - 13. května.

FOTO_QAP_CZ

Sobota 12. května

5. ročník Festivalu Step probíhá až do neděle v Plzni. Program zde.

Tradiční farmářské trhy můžete navštívit od 08:00 hodin na náměstí Republiky v Plzni.

Plzeňský Majáles 2018 startuje od 10:30 hodin v lochotínském Amfiteátru. Program najdete zde.

Vědecký program s názvem Zmizelý profesor - Jednodenní příměstský tábor proběhne od 11:00 hodin v Techmania Science Center v Plzni. (i v neděli)

Oslavte narozeniny Karla IV. ve Velharticích, kde bude probíhat celý víkend zajímavý program a také noční prohlídky hradu. Čtěte v článku zde.

Ve 13:00 hodin začínají Prohlídky historického centra města Plzně.

Přijďte fandit fotbalistům FC Viktoria Plzeň, kteří se utkají proti 1. FC Slovácko od 18:30 hodin v Doosan Areně.

Festival polévky už podeváté provoní Plzeň. Před zraky návštěvníků budou polévky vařit vyhlášené nejen plzeňské restaurace a bistra. Zájemci ochutnají asijskou exotiku, středomořské speciality, rybí polévky i českou klasiku. Festival se koná 13. května od 12:00 do 18:00 v areálu Plzeňského Prazdroje. Více zde.

Po stopách annínských sklářů - tradiční komentované prohlídky Annínskem s návštěvou brusírny, Mouřence, hrobky r. Schmid a sklárny. Sraz účastníků je v 9 hodin na parkovišti u sklárny v Anníně. Dále probíhají komentované prohlídky kostela sv. Mořice a kostnice. Ke kostelu je možné přijet autem po asfaltce od annínského koupaliště nebo přes Palvínov. Pěší stezky vedou z Annína nebo Rajska.

V Klatovech bude zahájena turistická sezona. Do všech výstav v muzeu a do barokní lékárny U Bílého jednorožce v Klatovech snížené vstupné.

Černošín - Svaz žen ve spolupráci s městem Černošínem pořádá 12. května taneční odpoledne s Amátovkou. Akce se bude konat v sále KSC v Černošíně od 15 hodin a vstupné činí 80 korun.

Černošín - Už druhý ročník benefičního běhu pod Volfštejnem se bude konat v sobotu 12. května v Černošíně. Start je v 15 hodin u tamního Motorestu Vlčák, startovné dobrovolné. Výtěžek z akce půjde pro tachovský Hospic sv. Jiří.

Nádraží v Holoubkově a přilehlé okolí se po roce opět zaplní historickými skvosty hnanými (nejen)parou. Koná se Paro-strojní festival. K vidění budou nejrůznější stroje, parní vozidla, automobily, motocykly a velocipédy, traktory, parní válec, ale objeví se i mnoho nového. Připraven je i další program.

Máte rádi divadlo a kulturu?

Operu O Rusalce můžete vidět v 17:00 hodin v Novém divadle na malé scéně. Nové divadlo láká na premiéru nového muzikálu Donaha! v 19 hodin. Více zde. Velké divadlo v Plzni uvede od 19 hodin činohru Don Juan.

Teritoriální tyjátr Togo se hraje v Divadle Dialog od 19 hodin.

Od 20:00 hodin si můžete poslechnout koncert Petra Nouzovského - violoncello a Kristýny Fialové - viola v Modrém sále Kláštera premonstrátů Teplá.

Kapely STROY a WILD ROOTS vystoupí od 20 hodin v Divadle pod lampou.

Kvalitní undergroudové UK bass music v podání Riddim! a w/Dj Alyaz startuje od 21 hodin v Buena Vista Clubu.

V Sušici na Santosu se bude konat Majáles 2018 - tradiční studentská slavnost, pořádá Gymnázium Sušice. Program: Majálesové svatby, Flash mob, hudební skupiny. Vstupné: studenti 30,- Kč, ostatní 50,- Kč.
 

Neděle 13. května

V Novém divadle na malé scéně můžete vidět dětské představení Malá mořská víla od 14:00 hodin.

Komedie Raye Cooneyho ŠÍLENÝ PRACHY - aneb PRACHY? PRACHY! se hraje ve 14:30 hodin v Divadle Pluto.

Divadelní představení pro nejmenší s názvem O bolavém zoubku uvede Měšťanská beseda ve 14:30 a 16:00 hodin.

Činohra Kazimír a Karolína je k vidění ve Velkém divadle v 19 hodin.

Balet Edith - vrabčák z předměstí uvede od 19:00 hodin v Nové divadlo.
SPOlečnost DIvadelních NAdšenců představí komedii N. V. Gogola s názvem Hráči od 19 hodin v Divadle Dialog.
LiStOVáNí.cz světoznámého příběhu knihy od autora Jerzy Kosiński Byl jsem při tom se uskuteční od 20:30 hodin v Měšťanské besedě.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24