To je podívaná! Statek Lüftnerka se hemží mláďaty - FOTKY

01.02.2018 17:14

Statek Lüftnerka se v současné době doslova hemží mláďaty. A podívaná je to velká hlavně pro rodiny s dětmi. Mláďata už ve velkém skotačí a předvádí se...

foto-qap-cz (58)
foto-qap-cz (58)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (41)foto-qap-cz (46)foto-qap-cz (53)foto-qap-cz (62)foto-qap-cz (49)foto-qap-cz (66)foto-qap-cz (67)foto-qap-cz (68)

Začátek roku je v plzeňské zoo tradičně ve znamení nových přírůstků. Týká se to zejména statku Lüftnerka, kde je momentálně k vidění hned sedm mláďat. A jsou skutečně hodně roztomilá.

"V letošním roce se nám zatím narodila mláďata ovcí skudde, šumavských, valašky a kozlík kozy girgentánské. Návštěvníci je vidí už od narození, expozice jsou veřejnosti stále přístupné. Další přírůstky očekáváme ještě od bahnic, které neporodily. Takže od ovcí cápových, od holandských minikoziček a porodit by mělo i několik dalších ovcí," říká Miroslava Palacká z plzeňské zoologické zahrady.

Mezi nově narozenými je i jedna rarita. "Poprvé se nám narodil beránek ovce valašské, je to úplný provoodchov tohoto plemene v plzeňské zoo," dodává Miroslava Palacká.

Každopádně výlet do zoo na statek určitě ocení rodiny s dětmi. Jehňátka i kozlík už dovádí ve velkém a návštěvníkům se velmi ochotně ukazují.

foto-qap-cz (49)Plzeňská zoo je až do konce března otevřená v zimním režimu, to znamená denně od 9 do 17 hodin. Pokladny se uzavírají v 16:30. Až do konce března navíc platí mimosezónní vstupné. Dospělí zaplatí 100 korun, zlevněné vstupné pro děti do 15 let, studenty do 26 let a seniory nad 60 let je 70 korun. Děti do tří let mají vstup zdarma. Levnější je momentálně také rodinná vstupenka, pro dva dospělé a dvě děti vyjde na 310 korun.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24