QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Toxi tým rozbil drogový gang! Kšeftoval s previtinem i marihuanou - FOTKY

19.01.2018 8:47

Policie v Plzeňském kraji se podařilo rozprášit další gang drogových dealerů. S pervitinem a marihuanou kšeftovali několik měsíců....

1
1324567

V boji s drogovými kšefty se tentokrát zadařilo policistům na Tachovsku. Během rozsáhlé akce pozatýkali celkem pět lidí. Tři muži a dvě ženy už jsou nyní ve vazbě.

Zátah na gang probíhal na Borsku a Stříbrsku. Policisté postupně zadrželi tři muže ve věku 32, 35 a 49 let a dvě ženy ve věku 28 a 30 let v Přimdě, přímo ve Stříbře a také ve Svojšíně. Nechyběly ani domovní prohlídky. "Při nich kriminalisté zajistili finanční hotovost ve výši přes 85 000 korun, suchý rostlinný materiál o celkové hmotnosti téměř 113 gramů včetně obalů, který při provedeném testu reagoval jako marihuana, přes 60 gramů krystalického prášku včetně obalu, který reagoval jako pervitin, různé chemikálie, elektrický vařič, nerezový hrnec a další pomůcky k výrobě pervitinu. Kromě toho kriminalisté zajistili množství věcí, u kterých lze důvodně předpokládat, že pocházejí z majetkové trestné činnosti," říká mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

7

Kriminalistům se podařilo zjistit, že nejstarší ze zadržených měl minimálně od září loňského roku do doby svého zadržení obstarávat a dál distribuovat pervitin na různých místech tachovského okresu minimálně 12 dalším osobám, mezi kterými byli i dva muži a jedna z žen, které policisté zatkli. Drogy přitom vyráběl v garáži jednoho ze zadržených.

"Další ze zadržených – 32letý muž – měl pervitin prodávat minimálně od ledna loňského roku do doby svého zadržení. Drogu získával mimo jiné i od nejstaršího z pachatelů a distribuoval ji převážně na Borsku nejméně osmi ustanoveným odběratelům.  S prodejem drog mu částečně vypomáhala jeho družka – 28letá zadržená žena," pokračuje mluvčí policie.

Druhá ze zadržených žen měla distribuovat pervitin a marihuanu minimálně od června loňského roku. S drogami kšeftovala zejména na Stříbrsku. I u ní doma se pak našli drogy připravené k distribuci.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24