QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda cyklisty! Auto ho srazilo na neosvětleném kole

05.10.2017 9:52

V noci na čtvrtek došlo na silnicích v regionu k další tragické nehodě. Tentokrát zemřel po střetu s autem cyklista, který jel po silnici na neosvětleném kole v tmavém oblečení.

DSC_4203

Vážná nehoda se odehrála v noci na čtvrtek na Tachovsku na silnici mezi obcemi Boječnice a Olešná. Po střetu s autem zemřel 63letý cyklista. Nezachránila ho ani rychlá přeprava vrtulníkem do nemocnice.

"Ve směru na Olešnou jel s osobním vozidlem Škoda Roomster 62letý řidič. Z dosavadního šetření vyplývá, že při míjení se s protijedoucí nákladní soupravou řidič roomsteru zezadu narazil do 63letého cyklisty, který jel stejným směrem jako osobní vozidlo. Cyklista při střetu utrpěl vážná poranění, a tak byl z místa letecky transportován do nemocnice," popsala mluvčí policie Dagmar Jiroušková. V nemocnici muž bohužel následkům zranění podlehl.

Policie se celou nehodou dál zabývá. U cyklisty byla nařízená soudní pitva. Bohužel zatím to vypadá, že řidič auta cyklistu prakticky neměl šanci vidět. "Cyklista, který byl oblečený do tmavých věcí, měl jet dle výpovědi řidiče osobního auta na neosvětleném kole. Tato informace, stejně tak další okolnosti dopravní nehody, jsou předmětem dalšího šetření a zkoumání," dodává policejní mluvčí s tím, že u řidiče vozu byla dechová zkouška na alkohol negativní. U cyklisty se čeká na výsledky pitvy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24