QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda u České Kubice! Řidiče se zachránit nepodařilo - FOTKY

16.03.2018 6:36     16.03.2018 8:41

Všechny složky IZS vyjížděly v pátek ráno k nehodě na hlavním tahu u České Kubice. Po střetu kamionu a auta zemřel jeden z řidičů. Podívejte se na fotky z místa!

P3160021

K nehodě došlo na hlavním tahu I/26 z Plzně k hranicím na Domažlicku. Už prvotní informace mluvily o velmi vážných následcích srážky. V osobním autě zůstal zaklíněný řidič, kterého museli vyprošťovat. To se sice podařilo, nicméně záchrana už nebyla úspěšná. 

"Muž, cizí státní příslušník, byl za probíhající resuscitace vezen na ARO do Domažlic. Bohužel muž zemřel," potvrdil mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Na místě museli zasahovat také hasiči. "Osobní vozidlo se bočně střetlo s kamionem. Hasiči vyprostili zaklíněného řidiče osobního vozidla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Následně byl zraněný předán do péče zdravotnické záchranné služby. Jednotka provedla protipožární opatření, odpojení akumulátoru, nasvícení nehody a řídila dopravu v místě události," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hlavní tah před německými hranicemi na Furth im Wald musel být uzavřený. Nehodu dál šetří policie, zároveň byla nařízená pitva zemřelého řidiče. Zatím to vypadá, že řidič osobního auta nedal přednost. "Pětasedmdesátiletý řidič osobního automobilu tovární značky Škoda Fabia jedoucí ve směru od obce Dolní Folmava na obec Babylon při jízdě nerespektoval svislou dopravní značku Dej přednost v jízdě!, vjel na hlavní pozemní komunikaci, kde nedal přednost v jízdě nákladnímu automobilu tovární značky DAF s návěsem Schmitz osmačtyřicetiletého řidiče, který jel po hlavní pozemní komunikaci od obce Babylon ve směru k hraničnímu přechodu Folmava. Došlo ke střetu těchto vozidel," popsala průběh nehody mluvčí policie Dagmar Brožová.

FOTO: HZSPK

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24