QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragické nehody v regionu! U Plešnic vjelo auto pod kamion - FOTKY

12.04.2017 7:09     12.04.2017 8:14

Během několika hodin se v regionu odehrály hned dvě tragické nehody. Ve středu ráno došlo ke střetu osobního auta a nákladního na hlavním tahu z Plzně na Stříbro.

Plešnice (7) Plešnice (7)
Plešnice (7)Plešnice (2)Plešnice (4)Plešnice (1)Plešnice (5)Plešnice (6)Plešnice (3)Vodní Újezd 1Vodní Újezd 2Vodní Újezd 3Vodní Újezd 4Vodní Újezd 5

Ke smrtelné nehodě došlo u odpočívadla "U Sudů" na hlavním tahu z Plzně na Stříbro. Příčiny nehody jsou stále v šetření. Na místo musely vyjet všechny složky IZS.

"Řidič vozu VW Golf jel směrem na Plzeň a v místě odstavného parkoviště zezadu narazil do návěsu zaparkovaného nákladního automobilu. Na místě zraněním podlehl. Policisté v současné době zjišťují, kdy a jak se nehoda stala. V době nehody spal v nákladním voze řidič, ale náraz jej neprobudil. Vše zjistil, až když jej vzbudil svědek, který jel okolo. Na místo nehody byl přizván znalec oboru dopravy. Příčina je v šetření," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová. Postupně během šetření policie zjistila i totožnost zemřelého, kterým byl 45letý muž.

K tragické nehodě došlo také už v po desáté hodině večer ve Vodním Újezdě u Dobřan na konci obce směrem na Chotěšov. Tam se střetl motocykl Simson, který řídil 45letý řidič, a osobního vozidla Volkswagen Caddy. "Podle dosavadních výsledků šetření chtěl motocyklista zřejmě odbočit, a když dával přednost protijedoucímu vozidlu, zezadu do něj narazil 56letý řidič automobilu. Při nehodě utrpěl zranění řidič motocyklu, jeho 42letá spolujezdkyně na místě podlehla zraněním," říká k večerní nehodě policejní mluvčí s tím, že alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou u řidiče vozidla. Motocyklista ovšem nadýchal 1 promile alkoholu. Silnice musela být zcela uzavřená.

Na místě zasahovaly hned dvě jednotky hasičů. "Hasiči asistovali letecké záchranné služby při transportu zraněného motorkáře do vrtulníku. Dále provedli nasvícení okolí pro potřeby PČR halogeny a asistovali policistům při šetření nehody. Po jeho ukončení vozovku očistili," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

FOTO: QAP.CZ, HZSPK
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24