QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Třemošenský rybník má za sebou úpravy za víc jak 11 milionů - FOTKY

24.05.2017 18:39

Plzeň pokračuje ve zvelebování okolí Boleveckých rybníků. Tentokrát se dočkal Třemošenský rybník. Ten nově nabízí nová schodiště do vody, cestu i lavičky na zídkách...

5
5246DSC_07873

Úpravy Třemošenského rybníka a jeho okolí odstartovaly vloni v říjnu. Definitivně bylo dobudováno v dubnu letošního roku a návštěvníci se tak mohou v letní sezóně těšit na mnohem příjemnější i pohodlnější prostředí.

Nově byl zpevněn břeh, vznikla mlatová cesta, která vede až ke hrázi Kamenného rybníka, a pro vstup do vody budou nově sloužit dvoje kamenná schodiště. Opěrné zídky navíc nabízí lavičky pro odpočinek. Kompletně vyšly úpravy na víc jak 11 a půl milionu.

"Břehové opevnění a cesta u Třemošenského rybníka je další investicí města, která oblast Boleveckých rybníků dělá atraktivnější pro obyvatele i návštěvníky Plzně,“ říká plzeňský primátor Martin Zrzavecký.

Rozsáhlá úprava má několik důvodů. "Žulové terasové opevnění břehů zabrání dosavadnímu podemílání břehů a ochrání tak les, vybudováním schodišť se zlepšila možnost vstupu do vody a nově vystavěná cesta vytvořila pohodlnější přístup ke Kamennému rybníku,“ vysvětluje Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Richard Havelka, vedoucí Úseku lesů, zeleně a vodního hospodářství Správy veřejného statku města Plzně doplnil, že Třemošenský rybník mívá stabilně kvalitní vodu pro koupání, a to zejména kvůli tomu, že se v rybníku mísí čistá voda z Boleveckého potoka a Kamenného rybníka. "Předpokládáme tedy, že díky novým stavebním úpravám budou lidé rybník více využívat ke koupání než dosud,“ dodal Richard Havelka.            

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24