Tuhá zima potrvá ještě dva týdny, pak se oteplí

09.01.2017 7:01

Mrazivá zima se sněžením by měla podle nových výhledů pokračovat ještě v příštích dvou týdnech, pak se bude oteplovat. Čtěte novou měsíční předpověď do 5. února.

DSC05388

Podle nových výhledů ČHMÚ bude klasická zima pokračovat ještě dva týdny. Pak by se mělo opět oteplovat. I v tomto týdnu se nicméně o něco oteplí, znovu by ale mělo sněžit.

"Po teplotně podprůměrném prvním lednovém týdnu předpokládáme i následující dva týdny (9.1. až 22.1.) podprůměrné. V těchto dvou týdnech lze očekávat i delší období celodenních mrazů a srážky převážně sněhové. Třetí a čtvrtý týden předpovědi (23.1. až 5.2.) by podle aktuálních předpokladů měly být teplotně průměrné se srážkami již většinou dešťovými, zejména v nižších polohách," informoval ČHMÚ.

Srážkově by měl nadprůměrný zejména první týden dlouhodobé předpovědi, v dalších týdnech budou srážky spíš průměrné.

Nová týdenní předpověď: V polovině týdne se lehce oteplí...

V pondělí bude zataženo až oblačno, ojediněle se objeví slabé sněžení. Odpolední teploty se dostanou mezi -5 až -1 stupeň. V úterý nás čeká polojasno až skoro jasno. Zpočátku místy, postupně jen ojediněle zataženo nízkou oblačností. Později bude na západě Čech přibývat oblačnost a ojediněle se objeví slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -6 až -10 stupňů. Odpolední teploty budou mezi -6 až -2 stupni.

Ve středu bude polojasno až skoro jasno, ojediněle zataženo nízkou oblačností. Během dne bude znovu od západu přibývat oblačnost a dorazí sněžení. Nejnižší noční teploty budou mezi -11 až -15 stupni, při nízké oblačnosti kolem -8 stupni. Přes den se teploty dostanou mezi -3 až +1 stupeň.

Čtvrtek bude ve znamení oblačné až zatažené oblačnosti s občasným sněžením. V polohách pod 400 metrů se bude vyskytovat i déšť, zpočátku mrznoucí s tvorbou ledovky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi +1 až -3 stupně, přes den teploty vystoupí mezi 0 až +4 stupně.

V pátek bude oblačno až zataženo, občas se sněžením. V polohách pod 400 metrů bude opět pršet. Noční teploty budou mezi +2 až -2 stupni, denní vystoupí mezi -1 až +3 stupně.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, občas sněžení, četnější zejména na horách. V závěru období ubývání srážek a přechodně i polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, postupně -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C, postupně -5 až -1 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24