QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Hartmanic padl strom na muže, zraněním na místě podlehl

18.07.2018 8:21     18.07.2018 8:39

Tragédie se ve středu ráno odehrála u Hartmanic na Klatovsku. Muže tam zavalil strom. Zasahovat musely všechny složky IZS. Muž bohužel na místě zemřel.

IMG_8685

Během dvou dnů došlo na Klatovsku k další tragédii. Po tom, co v úterý zasahovali záchranáři u muže, kterého zavalil traktor, ve středu ráno je zaměstnal pád stromu na muže u Hartmanic.

"Na místo vyjížděly jednotky z Hartmanic, Sušice a Přeštic," řekl k zásahu mluvčí hasičů Petr Poncar.

Záchranka k neštěstí vyslala jak pozemní posádky, tak i vrtulník. Bohužel ani maximální nasazení prostředků muži život nezachránilo. "Jedná se o exitus," potvrdila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Na místo tragédie dorazila také policie, která zjišťuje veškeré okolnosti. "Po šesté hodině ranní muž zahájil těžbu dřeva muž v lesním porostu u obce Světlá nedaleko Hartmanic. Po sedmé hodině došlo při pádu stromu k jeho zranění. Čtyřiapadesátiletý muž z obce na Sušicku na následky zranění na místě zemřel. Policisté z oddělení obecné kriminality případ dále šetří. U zemřelého byla nařízena zdravotní pitva," doplnila mluvčí policie Dana Ladmanová.

K tragické události došlo na Klatovsku také v úterý. U Chudenína zavalil muže traktor, i on zraněním podlehl. Podrobnosti se dočtete v článku zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24