QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Klatov havaroval autobus, na Domažlicko letěl vrtulník pro malé dítě

27.04.2017 19:19     27.04.2017 20:46

Mokré a kluzké vozovky komplikují dopravu. K velmi vážné nehodě došlo u Domažlic, na Klatovsku se střetlo osobní auto s autobusem plným seniorů. Silnice byly uzavřeny.

FOTO_QAP_CZ (1)

Deštivé počasí komplikuje dopravu po celém regionu. Před 16. hodinou havarovala 37letá cizinka, podle našich informací Mongolka. Se svým autem vyjela mimo silnici nedaleko Domažlic v obci Havlovice.

"Havárie se stala v Havlovicích, 37letá řidička zřejmě nepřizpůsobila rychlost povrchu vozovky a vyjela mimo komunikaci. V autě s ní cestovaly dvě děti. Sedmileté dítě bylo transportováno do nemocnice v Plzni vrtulníkem," sdělila QAPu mluvčí policie Dagmar Brožová s tím, že silnice byla po nehodě zcela uzavřena.

Řidička a druhé dítě převezla záchranka do nemocnice v Klatovech, jejich zranění by neměla být vážná.

Další nehoda se stala kolem 17:15 na Klatovsku u Dolan. Tady se střetlo osobní auto s autobusem plným seniorů.

"Řidička osobního automobilu zřejmě nepřizpůsobila rychlost a na kluzké silnici vjela do protisměru. Střetla se s autobusem, kde cestovalo 40 seniorů," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. Zraněná byla řidička osobního vozu, její zranění by ale němělo být vážné. Cestující z autobusu zranění neutrpěli.

Silnice byla po nehodě uzavřena. "Provoz na místě řídí policisté, doprava je odkláněna kyvadlově," upřesnila mluvčí policie. 

Uzavírka trvala nakonec až do večerních hodin. "Silnice byla zprůjezděna ve 20:33," sdělila Dagmar Brožová. 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24