QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Pernarce srazilo auto malou dívenku, v Plzni boural opilý cyklista

16.04.2017 13:48     16.04.2017 14:45

Záchranáři i policie museli v neděli odpoledne vyjíždět hned ke dvěma nehodám, které si vyžádaly zranění. Teprve 6letá dívenka skončila na emergency po srážce autem.

DSC02716

V Plzni musela záchranka do terénu kvůli cyklistovi, který v ulici Na Roudné naboural do zaparkovaného auta. Utrpěl mnohačetná poranění, dechová zkouška u něj přitom odhalila až nevuěřitelnou hodnotu alkoholu.

"Na Roudné naboural podnapilý cyklista do zaparkovaného vozidla tovární značky BMW. Dechová zkouška u něj prokázala 3,26 promile," řekla k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková s tím, že se mělo jednat o zhruba 20letého cizince.

Mladíka musela záchranka převážet do nemocnice. "Muž utrpěl mnohačetná poranění v oblasti hlavy. Předávali jsme ho do péče chirurgů fakultní nemocnice na Lochotíně," doplnil k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Další velmi vážná nehoda se odehrála u Pernarce na severním Plzeňsku. "Tam došlo ke střetu 6leté dívky a osobního vozidla. Přesné příčiny jsou stále v šetření. Dechová zkouška u řidiče byla negativní," říká k další z nehod policejní mluvčí.

V tomto případě ovšem dívka skončila na urgentním příjmu v Plzni. "Dívku jsme předávali na emergency. Byla ale při vědomí a naštěstí nebyla ohrožená na životě," dodal k druhé z nehod mluvčí krajských záchranářů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24