QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

U Rondelu se srazila tramvaj s autem! Na místo musela i záchranka

16.01.2017 9:13     16.01.2017 10:18

Srážka tramvaje s osobním autem zastavila v pondělí ráno provoz tramvají v Plzni. K nehodě došlo na Karlovarské, záchranka z místa odvážela jednu zraněnou ženu.

16.1.2017 (PM 8.57) DN OA x TRAM Plzeň, Karlovarská

Ke střetu tramvaje číslo 4 a auta došlo krátce před devátou hodinou ráno. Nehoda přerušila provoz tramvají linek číslo 1 a 4. Kromě policie museli na místo zamířit také záchranáři, v jejichž péči skončila jedna žena.

"Ženu ročník 1977 jsme převáželi k dalšímu ošetření na chirurgickou ambulanci fakultní nemocnice na Lochotíně. Pacientka nebyla ohrožena na životě," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Dopravní podniky musely nasadit náhradní autobusovou dopravu. Tramvaje linek číslo 4 tak jezdily jen mezi Bory a sady Pětatřicátníků, stejně tak tramvaje číslo jedna jen mezi Slovany a sady. Do Bolevce a na Košutku pak jezdily autobusy ze sadů Pětatřicátníků. Provoz byl obnovený před desátou dopolední.

Přesné příčiny jsou stále v šetření, nicméně vypadá to, že řidička osobního auta nezvládla rychlost. "Řidička osobního vozidla tovární značky Seat jela směrem z centra, přičemž pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost stavu a povaze komunikace, dostala s vozidlem smyk a vjela na tramvajový pás, kde došlo ke střetu s projíždějící tramvají," popsala průběh nehody mluvčí policie Veronika Hokrová s tím, že alkohol byl vyloučený dechovou zkouškou u řidiče tramvaje i řidičky auta. Škody jsou odhadnuté na 25 tisíc.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24