U Rondelu vzniká nové obchodní centrum. Stavba odstartovala - FOTKY

25.05.2016 12:38

Lokalita u Kauflandu u Rondelu se v příštích měsících zásadně promění. Současný Kaufland se stane součástí obří obchodního centra s celou řadou obchodů. Podívejte se na VIZUALIZACI!

foto-qap-cz (18)
2foto-qap-cz (1)1foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)

Plzeň bude mít od nového roku další obří obchodní areál. Společnost InterCora vybuduje v lokalitě Kauflandu u Rondelu nové centrum s řadou obchodů a restaurací. Stavba potrvá do začátku příštího roku, samotný Kaufland v novém kabátě se ale otevře už na začátku října. Obří přestavba vyjde na bezmála 200 milionů.

Kromě obchodů a dalších služeb vzniknou v lokalitě tako nová parkovací místa. "Hlavní mylšenka je rozšíření stávajícího parkoviště, které je poddimenzované. Rozhodli jsme se na polovinu tohoto parkoviště postavit nová parkovací místa a nástavbu využít i pro nové obchodní plochy. Na nástavbě tohoto parkoviště vznikne zhruba 120 nových parkovacích míst a dva tisíce metrů čtverečních nových obchodních prostor. Ty jsou již pronajaty klasickými nájemníky. Bude zde také takzvaný Food Point Rondel, kde na ploše pět set čtvrterečních metrů, včetně drivu, bude velké restaurační zařízení s několika restauracemi," přibližuje spolumajitel a jednatel společnosti InterCora Ivan Hlaváček.

2Práce na stavbě odstartovaly v tomto týdnu. Kaufland naposledy otevře v neděli 29. května...

Dlouho připravovaná stavba začala už v tomto týdnu prvními přípravami přímo na ploše před Kauflandem. "Práce odstartovaly tento týden přípravou staveniště. Na konci května zavírá Kaufland na čtyři měsíce, ještě 29. května se bude prodávat, uzavře se 30. května. Během této doby musíme postavit celou tu konstrukci hořejšího patra, dole připravit všechno tak, aby mohli lidé parkovat. Kaufland otevře na začátku října 2016, termín je 6. října. My pak budeme pokračovat na hořejším parkovišti obchodními prostory. Otevírat se bude nejpozději do 28. února 2017," říká k harmonogramu stavby Ivan Hlaváček.

Stavbu budou doprovázet dopravní omezení. I na to se ale pamatovalo. "Ohledně dopravy je všechno velmi dobře promyšleno, aby lidé veděli, kam mají jet, kde mají parkovat, aby to bylo dobře bezpečně zajištěno. Od října bude celé parkoviště opět plně funkční," říká jednatel společnosti InterCora s tím, že provozu v ulici Otýlie Beníškové, kde staví i MHD se stavba nedotkne.

V průběhu výstavby zůstane v provozu také horní část areálu, kde se nachází různé služby a obchody. "Provoz horních obchodních jednotek, včetně lékařského domu, zůstává během rekonstrukce absolutně neomezen. Příjezd na horní parkoviště bude stejný jako dnes. Nedojde tedy k žádnému přerušení nebo omezení," uzavírá Ivan Hlaváček.

Stavba vyjde na bezmála 200 milionů a podílí se na ní jak InterCora, tak Kaufland.

foto-qap-cz (7)FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24