U sousedů v Bavorsku začala nejstarší středověká slavnost

03.08.2016 19:22

Historická soumarská slavnost je jedna z největších historických akcí a zároveň nejstarší historická slavnost v Bavorském lese. Koná se už ode dneška a vyvrcholí v sobotu v Grafenau.

SaeumerStadtplatzgross
SaeumerStadtplatzgrossDSCN5261

Grafenau - Historická soumarská akce to je název akce, která právě začala v městečku Grafenau, nedaleko česko-německých hranic. Jde o nejstarší středověkou slavnost v Bavorském lese s historickým a řemeslným trhem, s kulinářskými pochoutkami a zábavou hlavně pro děti jako ve středověku.

Akce začala už ve středu 3. srpna, vyvrcholí bohatým programem v sobotu 6. srpna. To k branám města přijde velký soumarský průvod. Průvod by měl dorazit v sobotu před polednem zhruba v 11:30.

Program je připraven na mnoha místech Grafenau, nejen na náměstí, ale i v ulicích. K vidění je soumarský tábor s koňmi, historické ukázkové boje, celá řada hudebních vystoupení, ukázky řemeslných technik, zábavné hry jako ve středověku např. rýžování zlata. turnaje rytířů, střelby z kuše apod. 

Tato čtyřdenní historická akce oslaví také 700. výročí narození císaře Karla IV., kterému Bavorsko a Česko letos věnovalo zemskou výstavu v Praze a v Norimberku.

Soumarský průvod dojde až do Kašperských Hor, kde ho přivítají 9. - 10. září velkou historickou slavností.

Leták k akci v českém jazyce najdete na stránkách akce zde.

 

foto: Pořadatelé akce
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT