QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Učitelé škol v kraji prošli speciálním policejním školením

09.03.2017 8:03

Pedagogové vybraných škol v regionu prošli speciálním policejním školením, které bylo zaměřené na ozbrojené útoky ve školních areálech.

DSCN2915

Policie v Plzeňském kraji průběžně pořádá speciální cvičení v areálech škol, která jsou zaměřená na likvidaci ozbrojených útočníků. Teď se ale na policisty obrátili sami učitelé, kteří chtěli do celé problematiky zasvětit. Policisté jim tak uspořádali speciální školení.

"Vzhledem k opakovaným požadavkům ze strany zaměstnanců škol o informace, jak se zachovat v případě napadení agresivním útočníkem v areálu školy, kolegové připravili podklady k této problematice. Seminář uváděli policisté, kteří se podílejí přímo na řešení těchto krizových situací a na samotném výcviku policistů," říká mluvčí policie Martina Korandová.

Taktická cvičení, která jsou zaměřená na likvidaci ozbrojeného útočníka v areálu školy, probíhají průběžně a zapojují se do nich všechny složky integrovaného záchranného systému. "Útočník se totiž snaží usmrtit vždy co nejvíce osob, než jej zastaví policie. Proto musí v reálné situaci policisté velmi rychle a správně zakročit a střelce eliminovat tak, aby škody na životech byly minimální.  Na základě cvičení mají kolegové poznatky, které mohli přenést právě na pedagogy. V rámci semináře shlédli účastníci několik krátkých dokumentů týkající se útoků aktivního útočníka a poté se dozvěděli různá doporučení, jak je možné se v dané situaci zachovat," dodává policejní mluvčí.

Velké cvičení zažila například na podzim loňského roku škola v Dobřanech. Složky IZS se tam cvičily na zásah při útoku šíleného střelce. Podrobnosti k cvičení i fotogalerii najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24