QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ulice Plzně brázdili opilí šoféři! Rekordman nadýchal přes 2 a půl promile

17.10.2016 11:42

Hned tři opilce za volantem odhalili strážníci v nočních hodinách v Plzni. Jeden z nich například kličkoval s autem na Karlovarské, jiný se zase za volantem lekl hlídky a sešlápl plyn...

QAP_FOTO (1)

S opilci za volantem v Plzni se doslova roztrhl v noci z pátku na sobotu. Strážníci jich za volantem v ulicích města přistihli hned tři. A rozhodně u nich nešlo jen o zbytkový alkohol. Hodnoty naměřené při dechových zkouškách byly naprosto jasné.

Pomyslným rekordmanem noci se stal 46letý Slovák. Hlídka strážníků ho zastavila v centru města. "Nesvítilo mu na autě přední světlo a jeho jízda byla značně nejistá. Při dechové zkoušce, které se muž podrobil, mu byla naměřena hodnota 2,52 promile alkoholu. Záležitost si na místě převzala k šetření státní policie," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Dalšího opilce přistihli strážníci na Slovanech. Strážníky přitom na sebe upozornil sám. Ve chvíli, kdy míjel služební auto, zpomalil a najednou rychle sešlápl plyn. "Hlídka motoristu zastavila a vyzvala ho předložení všech dokladů potřebných k řízení vozidla a k provedení dechové zkoušky. U třicetiletého muže původem z Bulharska byla zjištěna hladina alkoholu v dechu 1,33 promile. Případ si převzala PČR," přidává další z případů mluvčí městské policie.

Posledním z trojice byl řidič, který s autem kličkoval na Karlovarské. "Muž za volantem byl strážníky zastaven na Rondelu v ulici Karlovarská. Z dechu pětačtyřicetiletého Plzeňana byl cítit alkohol, a proto byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Výsledkem byla naměřená hodnota 1,43 promile. Při opakovaném měření hodnota klesla na 1,31 promile. Muž se hájil tím, že alkohol požil naposledy před dvěma dny. Touto věcí se bude následně zabývat příslušný správní orgán," uzavírá sérii Jana Pužmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24