QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Umění pomáhá malým pacientům. Charitativní kalendář je v prodeji

16.09.2015 8:04

Chcete si celý příští rok dělat radost krásnými uměleckými fotografiemi a zároveň přispět na lepší nemocniční vybavení pro těžce nemocné děti? Máme pro vás tip na kalendář Vzpomínky na dětství.

Darida

Předprodej charitativního kalendáře Vzpomínky na dětství už je v plném proudu. Náhled kalendáře, do nějž se nechalo vyfotit dvanáct známých českých osobností, mezi nimiž je Vladimír Darida, Veronika Arichteva, Jan Smetana nebo Denisa Rosolová, zájemci najdou na www.vzpominkynadetstvi.cz. Zde si ho mohou také objednat a přispět tak na vylepšení vybavení jednotky intenzivní a resuscitační péče (JIRP) Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Plzni. Za výtěžek budou zakoupeny nové batolecí polohovatelné postýlky.

Ovšem kalendářem nabídka nekončí. „V průběhu focení osobností vzniklo velké množství originálních a povedených fotografií, které nám přišlo líto nevyužít. Kromě plakátů jednotlivých měsíců z kalendáře tak můžete přispět i koupí plakátů jednotlivých osobností. I jejich náhledy jsou na webu,“ dodává Martin Kotýk, majitel bezpečnostní agentury High Security. Právě tato firma společně se službou Plzeňské želvy stojí za nápadem na uspořádání charitativního projektu ve prospěch malých pacientů plzeňské nemocnice.

Kalendář bude slavnostně pokřtěn 19. září.  Více informací o celém projektu najdete zde.

Autorkou snímků je plzeňská fotografka Dada Smith. Rozhovor s ní čtěte zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT