Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Skleněné peklo jde k zemi, demolice začala! Podívejte se na AKTUÁLNÍ FOTKY

07.05.2024 10:06

Nastal den D! Začala demolice kontroverzní sedmipatrové budovy známé jako Carimex, která se nachází v Plzni na Rokycanské. Přinášíme AKTUÁLNÍ FOTKY.

demolice skleněné peklo_0524_QAP (2)
demolice skleněné peklo_0524_QAP (2)demolice skleněné peklo_0524_QAP (1)demolice skleněné peklo_0524_QAP (3)demolice skleněné peklo_0524_QAP (4)demolice skleněné peklo_0524_QAP (5)

Ostuda Plzně jde k zemi. Budova, kterou snad každý Plzeňan zná pod názvem Skleněné peklo, vznikla bez stavebního povolení. Nedostavěný objekt řadu let chátral a chátral. V úterý 7. května přišel den D – demolice.

Město Plzeň má s investory uzavřenou dohodu, je připraveno prodat developerům pozemky ve chvíli, kdy zbourají torzo bývalého autosalonu. Dohoda proběhla v roce 2022 za bývalého vedení města. Konkrétně jsme psali ZDE.

Developer poté požádal před rokem současné vedení města o posunutí některých dílčích termínů. Posunuly se tak například termíny podání žádostí pro vydání stavebního povolení nebo rozhodnutí o demolici. Zároveň ale developer slíbil vyklidit objekt a zavázal se provést demolici nejpozději do září 2024.

Vyklízecí a přípravné práce na demolici objektu začaly už v červnu loňského roku. „Bylo tu hodně kamenů, suti, železa..., no řeknu vám, byl tu strašný smrad,“ popsal QAPu jeden z vyklízejících dělníků. Reportáž a fotografie z vnitřku budovy naleznete ZDE.

Od dubna byly v areálu k vidění bagry, probíhaly tam menší demoliční práce. Psali jsme detailně ZDE.

V úterý 7. května přišel den D – demolice. Práce začaly v 9:45.

Na základě splnění termínu demolice má město Plzeň pak převést pozemky. Jak ale před časem připustil současný primátor Plzně, cena pozemku se pravděpodobně zvýší. „Zastupitelstvo bude projednávat majetkoprávní vztahy Carimexu. Pravděpodobně v červnovém nebo zářijovém zastupitelstvu, já mohu deklarovat za město, že máme v tuto chvíli hotový nový revizní znalecký posudek. Cena za prodej pozemku je vyšší, nebudu říkat o kolik, ale je vyšší," uvedl Roman Zarycký.

Noví vlastníci chtějí lokalitu kompletně revitalizovat a místo tzv. Skleněného pekla vybudovat obchodní a administrativní Centrum Úslava, vzniknout zde mají i bytové domy.

Redaktorka QAPu byla na místě začátku demolice - reportáž najdete ZDE.

Foto QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT