Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Zloděj si nejspíš staví letadlo! V Chotěšově kompletně vybílil hangár

09.08.2013 9:47

Dost podivný případ vloupání mají na stole policisté na jižním Plzeňsku. Zatím neznámý zloděj se vloupal do leteckého hangáru a bral, co mohl. Zmizel dokonce motor letadla!

Dost kuriozní případ vloupání řeší policisté na jižním Plzeňsku. Pátrají po zloději, který vybral hangár v Chotěšově. Zmizely nejrůznější díly na letadla. Dokonce zloděj odnesl celý motor a vypadá to, že nejspíš nebyl sám. Mezi dalšími součástkami, které zmizely, byly i díly na další dva motory letadel.

"Pachatel prostor hangáru prohledal a odcizil jeden kompletní motor v letecké úpravě, komponentní díly na další dva motory, duralové eloxované kování konstrukce letadel, tři kompletní elektroinstalace včetně regulátoru napětí jističů, tři kovové Venturyho trubice, náboje kol, prodlužovací vodotěsnou šňůru a nakonec ještě plechovou bednu s nářadím a přístupní kabeláže. Policisté z obvodního oddělení Stod případ kvalifikovali jako přečin krádeže, za který pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,"  vypočítal lup mluvčí policie Jan Koželuh.

Že by si zloděj chtěl skutečně postavit letadlo, vypadá opravdu jako vtip. Jednou z verzí tak je, že poměrně drahé součástky skončily v rukou sběračů kovů, kteří je možná budou chtít obratem prodat do výkupny železa.

"Zloději sběrači" ohrožují i provoz na silnicích. Velmi oblíbeným artiklem zlodějů, kteří své nakradené zboží prodávají do sběren, jsou nejrůznější poklopy kanálů, ale nebrání se ani krádežím značek nebo dokonce sbvodidel u silnic. právě takovéto krádeže pak ve velkém můžou ohrožovat silniční dopravu.

Právě sběrny jsou tak stále pod dohledem úřadů, jestli skutečně vykupují jen to, co mají. V řadě případů ovšem vykupují, co jim kdo přinese.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství