Úspěšná akce celníků. Mobilní rentgen odhalil pašeráka cigaret - FOTKY

16.10.2018 22:03

Dodávka převážela po dálnici D5 v důmyslných skrýších více než devět tisíc kusů cigaret různých značek s ukrajinskými kolky.

4
123

Velkou čtyřdenní kontrolní akci za sebou mají celníci v Plzeňském kraji. Zaměřili se například na nelegální přepravu lihovin, tabáku a tabákových výrobků a také na odhalování drog. V akci byl i mobilní velkokapacitní rentgen, který je schopen odhalit tajné schránky nebo jiné úpravy na vozidle, které slouží k ukrytí kontrabandu.

"V sobotu 13. října bylo na D5 vytipováno ke kontrole dodávkové vozidlo ukrajinské registrační značky. Pomocí rentgenu celníci zjistili, že v dodávce se v dutině pod podlahou a v prazích nachází kvádry, tvarem připomínající krabičky cigaret. Vše bylo následně prověřeno služebním psem na vyhledávání tabáku, který domněnku potvrdil,“ sděluje mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj Marcela Kašparová.

Krabičky byly důmyslně poschovávané s cílem, co nejvíce znemožnit jejich nalezení. V dodávce se našlo přes devět tisíc kusů cigaret různých značek opatřených ukrajinskými kolky.

"Jedná se přitom o opakovaný záchyt cigaret v Plzeňském kraji pomocí velkokapacitního rentgenu, kdy celníci zadrželi u Rozvadova rumunského pašeráka, který převážel kontraband cigaret s ukrajinskými a rumunskými kolky v návěsu pro přepravu osobních vozidel,“ uzavírá mluvčí.

FOTO: Celní úřad pro Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24