QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Už příští víkend vypuknou Chodské slavnosti, největší oslava folkloru

05.08.2018 10:41

Od pátku 10. srpna do neděle 12. srpna  budou Domažlice opět hostit největší národopisnou slavnost. Na 64. Chodské slavnosti a  Vavřineckou pouť vyráží každým rokem tisíce lidí.

Chodské slavnosti2

Na pěti scénách v Domažlicích se během víkendu představí více než šest stovek účinkujících. Nebudou chybět stánky s chodskou keramikou nebo tradičními koláči a samozřejmě pouťové atrakce. 

Program odstartuje v pátek 10. srpna. Na náměstí vystoupí kapely Poitín, Tabasker, Caribe a Navostro. V sobotu program začíná už v 10 hodin dopoledne. Vyvrcholením folklorního programu na náměstí bude ve 23 hodin DUDÁCKÉ ŠTANDRLE Národopisného souboru Postřekov - letos s názvem Teče voda vod Čerchova. Program je připraven tradičně i v letním kině.

Ani letos nebude chybět poutní mše svatá na Vavřinečku, proběhne v sobotu v 10 hodin - celebruje kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, a dále v neděli od 10 hodin, kdy celebruje Mons. Tomáš Holub, biskup plzeňský. Kostelík na Vavřinečku bude otevřen po oba dny od 9.00 do 15.00 hod.

Jako každoročně po celou dobu bude probíhat na náměstí Staročeský jarmark, kde zakoupítre chodské koláče, keramiku a další výrobky.

Kompletní program a veškeré informace jsou k dispozici na webových stránkách www.chodskeslavnosti.cz.

Za návštěvu stojí také slavnosti Skolení draka v sousedním Bavorsku, v partnerském městečku Furth im Wald. Slavnosti, jejíž součástí je historický výpravná hra, probíhají ve stejný termín jako Chodské slavnosti. Impozantní je hlavně velký histociký průvod, který projde městem v neděli 12. srpna ve 14 hodin. My jsme byli tento průvod před časem navštívit, fotoreportáž najdete zde.

ilustrační foto

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24