V Černé ovci bude masopust, průvod povedou koně

23.02.2017 10:54

Černá ovce aneb statek plný zvířat v Plzni pořádá svůj první masopust. Již tuto neděli vypukne na statku zajímavý masopustní program, chybět nebude průvod, topení Morany atd.

Černa ovce_akce 30_rijen (3)

Poslední víkend před postním obdobím se musí pořádně oslavit, a tak je na neděli 26. února připraven v Černé ovci na Roudné masoputní průvod, maškarní rej, živá muzika i zabijačkové speciality.

"Po celý den nabízíme zabijačkové speciality, přijít můžete už na nedělní oběd od jedenácti hodin. Od 14 hodin je připravena živá muzika a maškarní rej, ve tři hodiny odpoledne bude průvod masek, v blízké Berounce utopíme Moranu. Průvod povedou naše koně," zve majitel statku Černá ovce Sváťa Čech. Každý, kdo přijde v masce, může navíc vyhrát nějakou zajímavou cenu.

Statek Černá ovce je unikátní venkovský prostor téměř v centru Plzně, najdete ho v ulici Na Roudné naproti vjezdu do fakultní nemocnice. Můžete se zde dobře najíst, pobavit se nebo sem s dětmi zajít za zvířaty. Mají zde desítku druhů domácích zvířat a typické venkovské prostředí. Což je v Plzni doslova raritou.

Unikátní statek se slavnostně otevřel v září loňského roku (informovali jsme vás zde), od té doby si už získal řadu spokojených návštěvníků. Zruinovaný objekt v Plzni opravili nadšení majitelé a rozhodli se ho po zdařilé rekonstrukci otevřít veřejnosti. Na exkurze sem přicházejí i děti z mateřských škol.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24