V Návštěvnickém centru Srní proběhl křest malých vlčat - FOTKY

29.05.2016 14:39

V polovině května se narodila v Návštěvnickém centru Srní vlčata, teď je veřejně pokřtil ministr životního prostředí. Všechna vlčata dostala jména od B, protože se jedná o druhý vrh. 

IMG_0809
IMG_0809IMG_0813IMG_0815vlčata

Křest malých vlčat v Návštěvnickém centru Srní proběhl v neděli 29. května. Vlčata pokřtil ministr životního prostředí Richard Brabec.

"Ministr životního prostředí Richard Brabec přímo pokřtil tři vlčata - dva samce, kteří dostali jména Blesk a Bart a jednu samici, která se jmenuje Bela. Další dvě vlčata dostala jména Burák a Bolt. Je tedy jasné, že v tomto vrhu jsou čtyři samci a jedna samice. To, že všechna jména začínají na "B" není náhodou. Jedná se totiž o druhý vrh v NC Srní. Ale vůbec poprvé jsme vlčata takto veřejně pokřtili," uvedl Jan Dvořák z NP Šumava.

NC Srní se turistům otevřelo vloni na podzim. Láká na pozorování vlků ve volné přírodě. K pozorování vlků je určená speciální dřevěná lávka dlouhá zhruba 300 metrů.

Celé centrum je věnováno šelmám. Výběh s vlky má rozlohu 3 hektary. Vede zde i naučný okruh, který návštěvníky seznamuje s životem šelem na Šumavě, některými stromy a rostlinami. Další zajímavosti ze Šumavy a života šelem se dozvíte přímo v budově návštěvnického centra. Podobné centrum je na Kvildě, to se věnuje jelení zvěři.

foto: Jan Dvořák NP Šumava
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24