V Nebílovech se chystají oblíbené Slavnosti jablek

20.09.2017 11:27

V neděli 24. září proběhne v sadech v Nebílovech na jižním Plzeňsku již 9. ročník oslavy úrody a práce sadařů. Slavnosti jablek jsou každoročně velmi oblíbenou akcí.

DSC_5826

Na devátý ročník Slavností jablek v sadech v Nebílovech zve společnost Lukrena. Akce je určena nejen pro milovníky ovoce a ovocných výrobků. Čeká vás zábava, soutěže, tradiční řemesla nebo kouzlo retro traktorů.

Slavnosti jablek se se budou konat od 12 do 18 hodin za záštity ministra zemědělství Mariana Jurečky. Program bude opravdu pestrý, na své si přijde celá rodina.

„Uskuteční se soutěž o nejlepší jablečný moučník. Pro děti bude připravena naučná stezka z oblasti včelařství, poznávání venkova a rostlinky, koutek se zvířaty ze statku, lukostřelba, kovářská dílna. Děti se budou moci svézt na koni i na traktoru, zaskákat si do sena, vyrobit strašáka spolu s časopisem Krásný Rok," vyjmenovává pestrý program organizátorka akce Markéta Jungová.

A to není všechno. Pokud rádi pečete a chcete se pochlubit svým uměním, pak si nenechte ujít soutěž o nejlepší moučník. "Všichni mohou do patnácti hodin přinést svůj jedinečný moučník z jablek do soutěže o nejlepší sladký moučník," uvádí dále Markéta Jungová. 

Na Slavnostech jablek se nebudou nudit ani tatínkové a všichni zájemci o techniku. „Budeme vystavovat např. řezačku na kukuřici, pásový traktor, roční postřikovač, překládací vůz na obilí nebo RETRO traktory ze 40. a 50 let,“ upřesňuje Jana Zikmundová, vedoucí sadů.

Foto: ilustrační - lukrena.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24