V Nepomuku odstartuje další sezóna farmářských trhů

28.03.2017 9:46

V pořadí již šestá sezóna farmářských trhů odstartuje v tomto týdnu v Nepomuku na jižním Plzeňsku. Kromě dobrot nabídne město už i velikonoční atmosféru.

Pivní slavnosti v Nepomuku_www_nepomuk_cz

První letošní farmářské trhy se na náměstí v Nepomuku odehrají už v sobotu 1. dubna. Opakovat se pak budou jako obvykle každý měsíc. První dubnovou sobotu nabídne program i Městské muzeum.

Trhy odstartují na náměstí v 8 hodin a potrvají až do 12 hodin. "Z obvyklého potravinářského sortimentu od regionálních pěstitelů, chovatelů a výrobců zde budou k dostání například sýry, jogurty a další mléčné výrobky z Šumavské mlékárny Dlouhá Ves, kravské a kozí sýry v biokvalitě z Farmy U Řeky ze Stříbra, čerstvá i sušená zelenina od pana Krůse z mlýnu Podhora u Klatov, bylinky od paní Herajtové, med od pana Turče z Huti,  bylinné a ovocné sirupy a marmelády paní Okrouhlé z Dobřan, koláčky Jolany Raškové z Oselec a spousta dalších dobrot," láká Šárka Boušová z Kulturního a informačního centra Nepomuku.

Kromě lahůdek nabídnou trhy také velikonoční sortiment. Chybět tak nebudou pomlázky, zdobená vajíčka a jarní dekorace. Na trhu, který zaplní část nepomuckého náměstí, by mělo být kolem padesáti stánků. Pravidelnou součástí Nepomuckých trhů je i hudební vystoupení a pohádka pro děti. V prostoru u kašny bude tentokrát vyhrávat staročeská kapela Šmrnc a v sále Městského muzea je přichystána dramatizace Čapkova Povídání o Pejskovi a Kočičce v podání Jitky Smejkalové a Petra Vaňka.

"V prostorách Městského muzea budou také probíhat workshopy a ukázky zdobení kraslic, pletení pomlázek a dalších rukodělných technik," dodává Šárka Boušová.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24