QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské zoo se bude vítat jaro, vstupné bude zatím stále mimosezónní

21.03.2017 9:21

Začínající jaro přivítá v tomto týdnu také plzeňská zoo. Tradiční akce bude opět plná soutěží a chybět nebude ani vodník, který otevře Českou řeku.

ZOO_Plzen_28_rijen (4)

Otevírání České řeky a probouzení lesa je v posledních letech tradiční akcí, která v plzeňské zoo vítá jaro. Ani letošní rok nebude výjimkou. Akce, která je předzvěstí startu hlavní sezóny, se chystá na sobotu 25. března.

Návštěvníci o posledním březnovém víkendu zaplatí ještě mimosezónní vstupné a na nositele rybích jmen bude navíc čekat na pokladnách sleva. "Bohatý soutěžní program pro rodiny s dětmi na terase pod statkem Lüftnerka začne v 10 hodin a potrvá do 17 hodin Soutěžící si při něm vyzkoušejí zručnost i vědomosti o vodním světě, přírodě a lese. Děti se mohou, obdobně jako v předchozích letech, těšit na velice oblíbené ukázky lesní pedagogiky," láká František Hykeš ze zoo.

Otevírání České řeky po zimě vypukne v 11 hodin a stejně jako v posledních letech to bude mít na starost klasický český vodník.

Kromě jarního vítání ale láká plzeňská zoo také na celou řadu nových přírůstků. Nejspíš největší zájem bude i dál přetrvávat o novorozenou samičku nosorožce indického. Růženka, jak se nové obyvatelce zoo už před křtinami říká, se narodila na začátku února a od začátku března je k vidění v pavilonu nosorožců. V minulém týdnu nicméně zoo představila například i mládě psa dingo. Nové štěně uvidí návštěvníci ve výběhu Australské stezky.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24