QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské zoo se bude vítat léto! Chybět nebude ani pohádková stezka

22.06.2018 8:57

Plzeňská zoologická zahrada nabídne už o tomto víkendu tradiční program pro děti. Vítat se bude léto a o zábavu bude postaráno během celého dne!

_IGP7263

Astronomické léto začalo a prázdniny už jsou opravdu za dveřmi. Právě proto bude sobota 23. června v Zoologické a botanické zahradě města Plzně patřit hlavně dětem. Vítání léta je nachystané od 10 do 17 hodin. 

Pro děti bude připravena pohádková stezka, kteráb začne u hlavní pokladny a povede k nově zrekonstruované expozici tučňáků. Zde budou čekat na její úspěšné účastníky zajímavé ceny.

"Další částí sobotního programu, kterým vítá zoologická a botanická zahrada letošní léto, je finále Květinové dívky 2018. O prestižní titul dotovaný cenami v hodnotě kolem 15 000 Kč bude soutěžit více než desítka děvčat ve věku od 12 do 16 let. Zásadní změnou oproti předchozím ročníků je konání finále Květinové dívky 2018 v Lochotínském amfiteátru. Program začíná ve 14 hodin a diváci se mohou těšit na několik disciplin," láká František Hykeš z plzeňské zoo. Předsedou poroty je i letos přední umělecký fotograf a dívčí portrétista Ivan Štefko.

Kdo chce navštívit pouze soutěž o Květinovou dívku 2018, použije pokladnu u východní brány do amfiteátru. Vstupné je symbolických 20 korun. Pro návštěvníky zoologické a botanické zahrady je vstup do amfiteátru přes dětský koutek, stejně jako je tomu u sokolnických ukázek, které se však tuto sobotu nekonají. 

FOTO: ilustrční

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24