QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V plzeňské zoo se podruhé v historii narodilo štěně psa dingo - FOTKY

17.03.2017 13:09

Plzeňská zoo hlásí další velký úspěch. Podruhé v historii slaví narození štěněte psa dingo a jde o opravdu jeden z nejroztomilejších přírůstků. Před lidmi se zatím schovávalo!

3
31452

Plzeňská zoologická zahrada má před startem hlavní sezóny a lákat může na řadu nových mláďat. Rozhodně jedním z nejobdivovanějších bude štěně psa dingo, které najdou návštěvníci na konci Australské stezky.

"Je to několikatýdenní štěně. V Plzni byl obnovený chov psů dingo v roce 2013 po víc jak třiceti letech. Tehdy se nám podařilo odchovat čtyři mláďata. Nově narozené štěně je tak teprve druhým odchovem v historii," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.

Původně měla zoo tři zástupce klasických australských zvířat, ke kterým se následně přidala čtveřice narozených mláďat. V současné době je k vidění jeden dospělý pár a nově i jejich potomek. "Fena si štěně poměrně dost hlídá, takže se k němu ani ošetřovatelé příliš nedostanou. Ven vychází zhruba týden," dodává Martin Vobruba.

Zoologické zahradě v Plzni startuje hlavní sezóna v dubnu. Předzvěstí jara je ovšem probuzení medvědů, kteří už se v těchto dnech po zimním spánku znovu objevili ve výběhu. Podrobnosti se dočtete zde.

FOTO: Kateřina Misíková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24