QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni je další street workoutové hřiště, tentokrát na Vinicích

23.11.2016 7:58

Nové street workoutové hřiště se premiérově otevřelo v ulici Nad Zoo na plzeňských Vinicích. Vyznavači venkovního cvičení mají k dispozici hned několik prvků, vstup je od 14 let.

IMG_5848-1

Vyznavači populárního street workoutu mají v Plzni další místo, kde se mohou vyřádit pod širým nebem. Nové hřiště vyrostlo na území prvního plzeňského obvodu. Konkrétně v ulici Nad Zoo.

"Na základě podnětů obyvatel i zástupců z řad cvičenců workoutu jsme v letošním roce přikročili k instalaci první street workoutové sestavy včetně dopadové plochy.  Vlastní instalace trvala pět týdnů a od 10. listopadu už hřiště slouží veřejnosti,“ říká starosta obvodu Miroslav Brabec.

Náklady na vybudování dosáhly téměř 450 tisíc korun. Cvičební sestava se nachází na betonové ploše s certifikovaným sportovním povrchem o výměře 100 metrů čtverečních. Hřiště je zdarma, vstup je ale až od 14 let.

"Je to nabídka pro starší děti a dospěláky, jak mohou trávit svůj volný čas aktivně bez finančních výdajů. Na workoutové sestavě si mohou zdokonalovat fyzické i duševní schopnosti, zkusit překonat sama sebe. Jsou to cvičení o síle, mrštnosti a výdrži, ve kterých se dá neustále zdokonalovat a zlepšovat svoji fyzičku. Na druhou stranu podporují i kreativitu a relaxaci. Ze zkušeností z jiných měst víme, že jsou podobná hřiště hodně využívaná,“ dodává starosta.

FOTO: ÚMO1

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24