QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni odstartoval veletrh ITEP. Vzaly ho útokem davy lidí - FOTKY

21.09.2017 12:59

Veletrh cestovního ruchu Plzeňského kraje se každým rokem těší větší oblibě. Také letošní ročník nabízí bohatý program. Před zahájením oblehly halu na Slovanech fronty.

foto-qap-cz (42)
foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (36)foto-qap-cz (41)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (48)foto-qap-cz (45)foto-qap-cz (54)foto-qap-cz (56)foto-qap-cz (58)foto-qap-cz (60)foto-qap-cz (64)foto-qap-cz (62)foto-qap-cz (65)foto-qap-cz (66)foto-qap-cz (68)foto-qap-cz (70)foto-qap-cz (69)foto-qap-cz (71)

V pořadí již 13. ročník veletrhu cestovního ruchu ITEP odstartoval ve čtvrtek dopoledne ve sportovní hale v Plzni na Slovanech. Letos se návštěvníkům představuje přes 140 vystavovatelů od nás i ze zahraničí. Kromě prezentací jednotlivých destinací a měst nechybí ani nabídka z tradiční gastronomie.

Veletrh cestovního ruchu Plzeňského kraje se v loňském roce poprvé odehrál hned ve dvou halách Lokomotivy a ukázalo se, že to byl tah správným směrem. Účast byla totiž rekordní a zastavila se na počtu zhruba 13 a půl tisíce návštěvníků. "ITEP začínal před třinácti lety jako taková Popelka s několika vystavovateli. Dnes je něj pořádný bumbrlíček s více jak 140 vystavovateli. Je tedy, z čeho vybírat. Já sám mám cestování velmi rád. Cestoval jsem hodně služebně a teď cestuji s manželkou. Milujeme italské Dolomity, rakouské Alpy, které projíždíme na kole nebo jen tak na špacír. Myslím si ale, že i Plzeňský kraj má, co nabídnout. Zmíním náš klenot, tedy Šumavu," řekl při slavnostním zahájení hejtman kraje Josef Bernard.

Veletrh se koná pod záštitou ministerstva pro místní rozvoj a ministryně Karly Šlechtové. "Jsem nadšená, jak to tady vypadá, jsem nadšená tím, jak je tady narváno. Tento plzeňský veletrh cestovního ruchu je třetí nejvýznamnější veletrh v celé České republice. Na prvních dvou místech jsou přitom ty celostátní, Plzeňský kraj tak v tomto ohledu vede. Do Plzeňského kraje jezdí o patnáct procent turistů, než v loňském roce, a to českých, o osmnáct procent víc zahraničních. To je všechno vaše práce, práce vystavovatelů, měst, obcí Plzeňského kraje," uvedla ministryně Šlechtová.

Veletrh bude v hale na Slovanech probíhat až do soboty 23. září. Krom stánků řady vystavovatelů mohou návštěvníci využít i interaktivní část veletrhu v hlavní sportovní hale, kde si na své přijdou zejména děti a teenageři. Zklamaní určitě neodejdou ani labužníci. Velmi lákavou nabídku přivezla do Plzně ze Slovenska vyhlášená Salaš Zbojská s klobáskami, sýry a haluškami. Nechybí ale ani bavorské klobásky nebo tradiční české koláče a koblihy.

Podrobnosti k programu veletrhu ITEP najdete zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24