QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni pokračují večerní kostýmované prohlídky. Místa si rezervujte

12.07.2017 8:44

V Plzni probíhají i během letošních prázdnin večerní tematické prohlídky. Vybírat můžete ze tří okruhů. Organizátoři upozorňují, že zájemci by si měli místa rezervovat.

174251+

Tematické kostýmované prohlídky večerní Plzně měli v loňském roce úspěch a organizace Plzeň TURISMUS je tak spustila i v letošním roce. V průběhu prázdnin je k dispozici hned několik termínů.

Na výběr je hned ze tří okruhů. Zájemci se mohou svěřit například do rukou středověkého mudrce, který jim ukáže Plzeň bájí a pověstí. "Dozvědí se, komu se podobá Plzeňská madona, proč se z plzeňské věže vyvolávalo jen na tři strany nebo kde jsou po Plzni ukryté vzácné poklady a kdo je do dnešních dnů hlídá. Tento prohlídkový okruh je uzpůsoben především dětem, pro které je během prohlídky připraven i malý kvíz," informují pořadatelé.

Plzeňskými osobnostmi vás v dobových kostýmech seznámí hned dvě průvodkyně. Obě znají z doslechu celou řadu velice zajímavých příběhů, dalo by se říct někdy až drbů. Nicméně jak se říká -  na každém šprochu pravdy trochu.

Plzeň v proměnách staletí vám nepředstaví nikdo jiný než archivářka Věra Nová. Dozvíte se od ní spoustu zajímavostí, jako například to, kde se v Plzni nacházely stáje pro slony, proč si plzeňští sami postavili kasárna nebo kdo to byli roháči. K ruce bude mít řadu starých fotografií a výstřižků z dobového tisku, díky kterým poznáte Plzeň takovou, jaká kdysi bývala, ale dnes už není.

Tematický okruh Báje a pověsti plzeňské trvá kolem 75 minut, zbývající dva okruhy maximálně 120 minut. Plnocenné vstupné stojí 100 korun, zlevněné vstupné pro děti, seniory a ZTP 50 korun. Vstupenky je možné koupit v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky 41 anebo prostřednictvím Plzeňské vstupenky. Sraz účastníků prohlídky je vždy před Turistickým informačním centrem.

Termíny večerních tematických prohlídek:

Báje a pověsti plzeňské (aneb co se tenkrát povídalo): 15. července, 5. srpna, 26. srpna, 16. září – začátek prohlídek je v 19 hodin (vhodné od 6 let)

Plzeňské osobnosti (aneb koho jsem tu potkala): 29. července, 19. srpna, 9. září, 30. září – začátek prohlídek je ve 20 hodin (vhodné od 12 let)

Plzeň v proměnách staletí (aneb kde se nacházely stáje pro slony, kdo to byli roháči a proč si plzeňští postavili kasárna): 22. července 12. srpna, 2. září, 23. září  - začátek prohlídek je ve 20 hodin (vhodné od 12 let)

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24