QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni roste sportovní areál pro hokejovou akademii - FOTKY

04.10.2017 7:02

U Home Monitoring Arény v Plzni se rozeběhla velká stavba. Vyrůstá nové víceúčelové hřiště. Sloužit bude hokejové akademii. Přinášíme aktuální informace i fotky ze stavby!

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)

Mezi velkým zimním stadionem a tréninkovým areálem HC Škoda Plzeň v Doudlevcích běží naplno stavba nového sportoviště. Do konce roku tam vyroste areál určený hokejové akademii.

Stavba se oficiálně rozjela už v průběhu léta, teprve nyní ale nabírá skutečně na obrátkách. "V rámci akci bude zrealizována výstavba víceúčelové sportovní plochy s umělým povrchem o rozměru 18,8 metru krát 65,5 metru, na které budou umístěná dvě víceúčelové hřiště. Hřiště bude možné využívat pro tenis, nohejbal, basketbal, malou kopanou. Bude mít umělé osvětlení. Součástí hřiště je i železobetonová opěrná zeď, nové přístupové chodníky ke hřišti," říká Petr Zelenka zástupce vedoucího Odboru správy infrastruktury Magistrátu města Plzně.

Stavba areálu s sebou nese také přeložky plynovodu a horkovodu v okolí. Cena jen realizace sportoviště je zhruba 8 a půl milionu bez DPH.

"Hřiště je nezbytně nutné pro sportovní rozvoj hokejové mládeže, tréninkové a společenské účely a zejména je jednou z podmínek pro získání statutu hokejové akademie hokejovým klubem," dodává Petr Zelenka s tím, že hotovo by mělo být v průběhu letošního prosince.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24