QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se bude zase jezdit do práce na kole. Registrace odstartovala

17.03.2017 10:01

Také v letošním roce proběhne v Plzni oblíbená akce pro všechny vyznavače cyklistiky. Do květnové "tour" se ale mohou zapojit i běžci nebo vozíčkáři. Registrace už ale běží.

DSC_0924

Do projektu se mohou přihlásit týmy o 2 až 5 lidech a během celého května pak co nejčastěji jezdit do práce nebo do školy na kole. Do soutěže se kromě cyklistů mohou zapojit také běžci, chodci, vozíčkáři a jezdit se bude i na koloběžkách, bruslích a longboardech.

Vloni se do akce v Plzni zapojilo 515 soutěžících ze 142 firem a institucí, kteří dohromady uskutečnili 15 063 jízd. Nejvýkonnější jezdec najezdil 1 304 kilometrů. V Plzni se bude letos soutěžit již po páté. Registrace odstartovala před pár dny a už je přihlášeno 130 zájemců z 46 firem a organizací. Kdo se chce zapojit, stačí aby se zaregistroval na webu dopracenakole.cz.

Registrace jsou otevřené až do 30. dubna, ale vyplatí se přihlásit již v březnu, kdy je účastnický poplatek nejnižší. Všichni účastníci soutěže dostanou trika z biobavlny s originálním potiskem, budou moci využívat různé slevy a výhody u partnerů soutěže a účastnit se doprovodných akcí. Soutěží se o hodnotné ceny podobně jako v loňském roce.

"V Plzni plánujeme podobně jako v loňském roce tři veřejné cyklodílny, při kterých je možné si dát pod dohledem zkušených mechaniků svá kola do pořádku. Chybět nebude ani oblíbená Snídaně pro cyklisty a další ´akce na triko´ určené těm, kteří se prokáží trikem kampaně. Výsledky soutěže budou vyhlášeny začátkem června při cyklopárty. Termíny všech akcí budou upřesněny na stránkách soutěže,“ přibližuje průběh kampaně Jiří George Konečný ze spolku Plzeň na kole, který v Plzni akci koordinuje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24