QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se chystají Velikonoční trhy. Stánkařů kvůli EET ubylo - FOTKY

04.04.2017 14:54

V Plzni se už v tomto týdnu rozjede sezóna také tradičních trhů na náměstí Republiky. Stánkařů bude ale kvůli EET méně. Ceny se ale zvedat nemusely.

foto-qap-cz (19)
foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)

Prvními tradičními trhy na náměstí Republiky budou v letošním roce ty velikonoční. Stánky se poprvé otevřou ve čtvrtek 6. dubna a k dispozici budou až do 17. dubna.

V současné době přípravy vrcholí. Stánky se postupně odstrojují od staré výzdoby a čeká je přerod do jarních barev. "Je tady kolem šedesáti stánků, nebude chybět klasické občerstvení, tradiční pochutiny, klobásy, zabijačkové hody, langoše a tak podobně," říká za pořadatele Jaroslav Strohschneider.

Na trzích nebude chybět ani velmi úspěšný kolotoč, který se premiérově objevil v centru města během Vánočních trhů vloni. Na nějakou dobu to ale bude naposledy. "Kolotoč byl velmi úspěšný. Na trzích bude kolotoč ale jen teď a pak znovu na Vánoce. Nevylučujeme, že by se mohl objevit i na nějakých dalších akcích jako například během Slavností svobody. To je ale zatím v jednání," dodává Jaroslav Strohschneider.

Prodejců kvůli zavedení EET ubylo. Zdražovat se ale nemuselo...

Zavedení EET se promítlo do počtu stánků. Patrné je to na první pohled, kdy stánky ani zdaleka nesahají až ke spodní části náměstí. "Ubylo mezi deseti a dvaceti procenty trhovců. Bylo to jak u řemeslných stánků, tak u těch klasických prodejních. Uvidíme, jak to bude vypadat dál. Nepředpokládám, že by se to nějak významně dotklo třeba Vánočních trhů, protože ty jsou nejlukrativnější. Možná že ještě prodejci vyčkávají. I tak je ale ten současný stav podle mě úspěch," hodnotí aktuální situaci Strohschneider.

Stánkaři nicméně ceny nezvedli. "Nezdražovalo se. Pokud jde o stánkáře, tak ti budou mít slevu, která nám byla poskytnuta od města. Slevilo nám pět korun na den za metr čtvereční, takže i my poskytneme stejnou slevu jednotlivým stánkařům," uzavírá jeden z pořadatelů.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24