QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni se už potřetí poběží Pivní běh, koná se tuto sobotu

06.04.2017 18:07

Pivní běh se stává již tradiční plzeňskou akcí. Závodníci budou zdolávat opět trasu od Pechtů v Doudlevcích až po Štruncovy sady, a na každém stanovišti musí dát malé pivo.

Pivní běh Plzeň (45)

Třetí ročník Pivního běhu se uskuteční v sobotu 8. dubna. Trať měří 6 kilometrů a má několik stanovišť.

Startuje se v poledne od Hospůdky U Pechtů v Doudlevcích, závodníci mají limit 2 hodiny. Startují jednotlivci, ať už muži či ženy, nebo celé týmy.

"Na závodníky čeká celkem pět „kontrolních“ stanovišť, na nichž se musí občerstvit vždy jedním 0,3 l pivem. Jeho vypití bude každému soutěžícímu zaznamenáno přímo na těle – na stylovém startovním čísle, které obdrží při registraci," uvedl pořadatel akce Tomáš Sladký. Po doběhnutí do centra města, konkrétně do Štruncových sadů k Burger Baru, se závodníci vracejí zase zpět. V Doudlevcích proběhne také vyhlášení výsledků a předání cen.

 

"Novinkou letošního pivního běhu bude přesné měření času závodníků pomocí čipů. To umožní mimo jiné i bezproblémový hromadný start celých týmů," řekl dále Tomáš Sladký.
 

Organizátoři jako vždy doporučují startujícím využít k příjezdu MHD anebo parkování před Škoda-parkem, zhruba 250 metrů od startu. Registrace, která je letos možná i na webu www.pivni-beh.cz, proběhne od 10.00 hodin přímo v Hospůdce U Pechtů. Závodníci budou vypouštěni na trasu v pravidelných časových intervalech.

foto: ročník 2016/QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24