QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni u Jiřího odstartuje největší pouť v kraji

10.04.2017 11:24

Louky u Jiřího na plzeňské Doubravce už se opět začínají chystat na největší pouť v Plzeňském kraji. Atrakce budou postupně růst v příštích dnech. Pouť potrvá až do 23. dubna.

FOTO_QAP_CZ (33)

S příchodem jara se naplno roztáčí kolotoč poutí v Plzeňském kraji. Sezónu tradičně odstartovala pouť Úhercích na severním Plzeňsku, která patří k nejstarším poutím v regionu. Teď je ale na řadě největší akce svého druhu v Plzeňském kraji.

Pouť u Jiřího na Doubravce každoročně naláká tisíce návštěvníků a už předem je jisté, že jinak tomu nebude ani letos. Atrakce na známých doubraveckých loukách jsou totiž lákadlem i pro milovníky poutí z okolí Plzně.

Letos pouť odstartuje v sobotu 15. dubna. V minulosti byla vždy otevřená už den před víkendem, nicméně letošní novinka v podobě státního svátku posune otevření o den. Přípravy se už nicméně rozbíhají. "Atrakce se pomalu naváží. Rozsahem bude pouť obdobná jako v minulých letech. Budou tady adrenalinové atrakce, ale i ty pro nejmenší návštěvníky, takže si na své přijde každý," říká organizátor Vlastimil Lagron.

Pouť tedy startuje s velikonočními svátky a to znamená, že hned v prvních dnech bude mít delší otevírací dobu. "Pojedeme nepřetržitě až do 23. dubna. O víkendech a také o Velikonočním pondělí budou atrakce otevřené už od 10 hodin dopoledne," dodává Vlastimil Lagron. Ve všední dny bude otevřeno vždy od 14 hodin.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24