QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni udeřili vykradači bytů! Škody jsou už stovky tisíc

26.06.2017 13:57

Policie v Plzni řeší v posledních dnech hned několik vloupání do bytů a rodinných domů. Škody rapidně narůstají. "Bytaři" se zaměřují na starožitnosti i šperky.

ilustrační foto_QAP foto (5)

I když jedním z vrcholů sezóny pro "bytaře" jsou letní prázdniny, v Plzni už policie eviduje zvýšený počet případů v těchto dnech. Škody jsou přitom hodně vysoké.

"V poslední době řeší plzeňští policisté četné krádeže vloupáním do plzeňských bytových jednotek a rodinných domů, odkud si s sebou pachatel odnese převážně věci nebo cennosti zpeněžitelné hodnoty," potvrdila mluvčí policie Veronika Hokrová.

Zatím nejvyšší škodu způsobili zloději v rodinném domě v Brožíkově ulici. Z toho zmizely stříbrné mince, starožitné obrazy i televize. Celkem se škoda vyšplhala na 210 tisíc. K vloupání došlo například i v Božkovské ulici, kde si zloději vyhlédli byt. Další velké škody zůstaly po vykradačích v bytě v domě ve Staniční ulici. "Pachatel z vnitřních prostor bytu odcizil elektroniku a šperky v udané hodnotě za bezmála 95 000 korun," dodává k dalšímu z případů policejní mluvčí.

Policie tak apeluje na majitele bytů i domů, aby zabezpečení rozhodně nepodceňovali. A to i v souvislosti s nadcházejícími prázdninami a časem dovolených. "Abychom minimalizovali rizika, musíme dbát v dostatečné míře o bezpečnost našeho obydlí. Jako prevence proti nenechavcům nám k tomu slouží různé zabezpečovací systémy jako jsou alarmy, bezpečností dveře a jiné bezpečnostní prvky, které napomohou případného lupiče odradit," upozorňuje Veronika Hokrová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24