QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni už se plánují rozsvícení vánočních stromů

12.11.2017 14:43

Nejen město, ale už o jednotlivé plzeňské obvody plánují letošní slavnostní rozsvěcování vánočních stromů. Ve stejném termínu se rozzáří na náměstí i na Slovanech.

FOTO_QAP_CZ (44)

Rozsvícení vánočního stromu na náměstí Republiky patří k tradičním akcím nejen pro Plzeňany, ale do krajské metropole často míří i lidé z okolí. Letos je opět na programu o první adventní neděli, tedy 3. prosince.

Slavnostně strom rozsvítí primátor města Martin Zrzavecký spolu s plzeňským biskupem Tomášem Holubem v 18 hodin, následovat bude vystoupení skupiny Spirituál kvintet. Chybět ovšem nebude ani doprovodný program, který na náměstí odstartuje už v 16 hodin, kdy se na pódiu představí dětský pěvecký sbor Jiřičky, hned po něm Consortium musicum, od 16:35 pak Divadlo Dialog s vánočním představením. V 16:55 vystoupí Plzeňský MLS – malý lidový soubor a v 17:30 Ambito Orchestr – ZUŠ Sokolovská Plzeň.

V neděli 3. prosince se bude vánočním strom rozsvěcovat i na Slovanech před obvodní radnicí. Ve 14:30 vystoupí Plzeňský MLS, hned nato konTAKTovka, následovat bude kytarové vystoupení a Meteláček. Samotné rozsvícení je na programu v 17 hodin, opět zahraje i Žesťový soubor ZUŠ Chválenická a v 17:25 se předvede Taneční Akademie Plzeň.

O oblíbené akci mají už jasno také v Křimicích. Tam si navíc pospíší, slavnostní rozsvícení proběhne už 26. listopadu v Chebské ulici vedle hasičské zbrojnice. Program začne v 16:30, vánoční strom se pak poprvé rozsvítí v 17 hodin. Na místě bude možné koupit například křimický kalendář a chybět nebude ani svařák nebo čaj.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24