QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni vrcholí klání nejlepších výčepní! Veřejnost si zvolila domácího borce

17.08.2017 12:43

Soutěž Master Bartender aktuálně vrcholí v Plzni. Svého nejlepšího výčepního už si nicméně zvolila veřejnost. Stal se jím domácí borec, Miroslav Štych z restaurace U Mansfelda.

M Štych_17082017

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender ve čtvrtek vstupuje do svého finiše. Celkem 28 finalistů z Česka a Slovenska má za sebou první ze dvou soutěžních dnů.

Zatímco odborná porota toho nejlepšího výčepního tradičního plzeňského ležáku teprve zvolí, návštěvníci středečního koncertu na nádvoří Plzeňského Prazdroje již svého vítěze vybrali. Cenu laické veřejnosti získal Miroslav Štych z plzeňské restaurace U Mansfelda.

Čepovat pivo na openair akci, kde je účast návštěvníků vždy hojná, byla velká výzva. "Soutěžící museli pivo čepovat ve spěchu, aby se jim před stánkem netvořily dlouhé fronty, práci jim komplikovaly plastové kelímky, které se při podobných příležitostech běžně používají," říká mluvčí pivovaru Jitka Němečková.

Nejlépe si vedl právě Miroslav Štych. "Moc si tohoto ocenění vážím – o to víc, že na koncert přišli hlavně Plzeňáci. Chci jim všem poděkovat,“ řekl k ocenění vítěz v souboji o přízeň veřejnosti. Před sebou má nicméně ještě dvě závěrečné soutěžní disciplíny, pohovor s porotou a mistrovské čepování piva.

FOTO: Plzeňský Prazdroj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24