QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Plzni vyroste další obchod s nábytkem na Borských polích

11.11.2016 12:42

Zastupitelé schválili prodej posledního městského pozemku v lokalitě Borských polích. Do několika let tam vyroste obchod s nábytkem řetězce Sconto.

borská pole sconto

Prodej pozemku na Borských polích schválili i zastupitelé města Plzně. Jedná se o téměř pět hektarů, za které bude město inkasovat přes 101 milionů. Pozemek koupí obchodní společnost OD U letiště s r. o.

"Předmětné pozemky spadají do území, které je novým územním plánem začleněno do ploch obchodu, služeb a výroby. Nachází se v městském obvodě Plzeň 3, na okraji městského industriálního parku Borská pole, na jihozápadní straně města Plzně, pozemky jsou ohraničeny ulicí Folmavská, U Letiště, Stavbařská a Stavební, sousedí s OC BAUHAUS a DECATLON,“ přiblížila Helena Matoušová, radní pro oblast nakládání s majetkem.

Stavba obchodního domu bude probíhat po etapách. Ta první bude zahrnovat výstavbu obchodního domu, veškeré technické infrastruktury pro všechny etapy, dopravní napojení, parkoviště a napojení na technickou infrastrukturu, připravena bude dostavba třetího podlaží, vybudován bude sklad.

"O územní rozhodnutí musí kupující požádat nejpozději do 31. prosince 2017, o stavební povolení do 31. prosince 2018, první etapa musí být dokončena nejpozději do 30. června 2025. V případě, že kupující poruší podmínky, stanovilo mu město pokuty. V rámci stavby dojde k vybudování nových chodníků, cyklostezky a veřejné zeleně podél místních komunikací U Letiště, Folmavská, Stavební a Stavbařská," dodává mluvčí magistrátu Eva Barborková.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24