QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Přešticích to žilo! Běžecký závod a nejlepší dřevorubci! FOTKY a VIDEO

01.05.2016 20:10     01.05.2016 21:30

Víkend v Přešticích byl nabitý. Sportovní nadšenci běželi závod Přeštická desítka, drsní chlapi a nejlepší čeští dřevorubci zase předvedli skvělou show v rámci kvalifikace na MČR v Timbersportu.

Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (10)
Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (10)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (11)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (12)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (14)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (13)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (16)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (15)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (17)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (18)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (19)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (30)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (31)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (32)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (34)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (33)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (35)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (36)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (37)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (38)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (39)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (40)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (41)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (43)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (42)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (45)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (44)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (46)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (47)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (48)Thimbersport Přeštice foto Milan Janoch (49)

V sobotu 30. dubna se uskutečnily v Přeštiích dvě zajímavé akce. Obrovskou show předvedli v centru města nejlepší čeští dřevorubci. Drsní chlapi ukázali, že se sekerou i motorovou pilou to doopravdy umí! Navíc se v Přešticích v sobotu běžel i závod s názvem Přeštická desítka.

Náměstí v Přešticích se stalo dějištěm kvalifikačního závodu na Mistrovství ČR ve STIHL Timbersportu. O postup mezi elitu se utkala více než patnáctka závodníků. Klání si nenechal ujít ani nejlepší český dřevorubec a vicemistr světa Martin Komárek, který předvedl exhibiční show. "Pro nás je důležité, že ta atmosféra je přátelská a přijde hodně diváků. Nevybíráme vstupné, aby ten náš sport vidělo, co nejvíce lidí," uvedl Martin Komárek.

Závody odstartovaly přesně v poledne. Drsní dřevorubci si to rozdali ve čtyřech disciplínách, dvakrát v kategoriích se sekerou, jednou s motorovou pilou a s ruční pilou. Na MČR postupuje 12 nejlepších. Klání v Přešticích vyhrál Martin Roušal. Ten si pochvaloval přeštickou atmosféru. "Dřevo bylo super, počasí se povedlo a byla spousta suprových diváků, kteří nás hnali," svěřil se vítěz Martin Roušal.

Výsledky: 1. Martin Roušal, 2. Jan Holub, 3. Jan Wáwrů, 4. Jan Kamír, 5. Martin Kalina

Další akcí, která se v Přešticích v sobotu konala byl běžecký závod s názvem Přeštická desítka. Závod byl určený pro všechny sportovní nadšence nejen z Přešticka, vybíhalo se z areálu KČT u řeky Úhlavy.

Fotografie ze závodu Přeštická desítka najdete zde.

foto a video: Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24