V regionu vyjedou Mikulášské parní vlaky tažené Šlechtičnou

29.11.2017 11:51

Hned několikrát vyjedou během prosince v regionu Mikulášské parní vlaky tažené lokomotivou Šlechtičnou. poprvé na trať vyjede vlak v tomto týdnu.

Foto Jaroslav Kreisinger (3)

Mikulášské parní vlaky symbolicky završí letošní oslavy sedmdesátin plzeňské parní lokomotivy 475.111 "Šlechtična“. Speciální vlaky opět vypraví plzeňský Iron Monument Club.

Jízda s Mikulášskou družinou, peklem, ale i bohatou nadílkou bude porpvé vypravená 3. prosince. Vlak vyjede z plzeňského hlavního nádraží těsně před půl devátou ráno (v 8:28) do Holoubkova. Po celý den pak bude jezdit do Rokycan pro další děti a jejich rodiče. "Na louce u holoubkovského rybníka čeká na všechny bohatý zábavný a kulturní program. Tancování, veselé písničky, spoustu legrace a zábavy s sebou přiveze Václav Upír Krejčí, dospělákům udělá jistě radost svařáček či vepřové hody. Zpět do Plzně se bude celý parní vlak vracet v odpoledních hodinách, zhruba v 16:35," láká Dagmar Škarecká, jednatelka klubu IMC Plzeň.

Znovu vyjede Mikulášský parní vlak v sobotu 9. prosince, to bude brázdit trať mezi Plzní a Blovicemi. "Tentokrát písty parní lokomotivy budou mířit do pekla v Nezvěsticích. Na této cestě pomůže Šlechtičně historický autobus RTO 706. Bude přivážet hodné i zlobivé odvážlivce z okolních míst, kam nevedou koleje a v cíli cesty, tedy v Nezvěsticích na všechny opět čeká bohatý program, občerstvení či možnost pořídit si nějaký pěkný suvenýr či dárek s obrázkem parní lokomotivy," pokračuje Dagmar Škarecká.

Naposledy vyjede vlak tažený Šlechtičnou v neděli 10. prosince, a to do Berouna. Odtud bude Berounský čertovský expres jezdit do Nižboru. Do Plzně se vrátí z Berouna opět v pozdních odpoledních hodinách. Rozloučit se s plzeňskou starou dámou pro letošní rok můžete na plzeňském hlavním nádraží v podvečer.

Podrobnosti k jízdním řádům a cenám jízdenek najdete na www.imcplzen.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24