QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V úterý padaly teplotní rekordy, čtvrtek přinese ještě větší tropy!

21.06.2017 10:49

V úterý padaly teplotní rekordy na celé řadě míst v republice, výjimkou nebyla ani Plzeň. Čtvrtek bude ale podle aktuálních výhledů ještě tropičtější. Přinášíme podrobnosti.

Bolevák

V Plzeňském kraji bylo v úterý nejtepleji v Plzni a nejbližším okolí. I jinak se ale v regionu pohybovaly teploty většinou kolem 33 stupňů. Nejvýš vystoupila teplota v Bolevci v Plzni, kde naměřili 34,8 stupně. Na Mikulce to bylo jen o sedm desetin méně.

"Nejvyšší teploty (pro stanice do 600 m n. m.) vystupovaly nejčastěji mezi 29 až 33 °C. Rekordy u stanic měřících nad 30 let však téměř nepadaly (zejména rok 2013 byl v tento den teplejší). Celkem padl rekord pouze na 15 stanicích ze 144 měřících alespoň 30 let. Další, pravděpodobně ještě teplejší den nás čeká ve čtvrtek," informoval ČHMÚ.

Ve středu by se měly nejvyšší teploty vyšplhat až na 32 stupňů. Ještě větší tropy udeří ve čtvrtek, kdy mají odpolední teploty dosáhnout až na 35 stupňů. K tomu by se postupně měly přidat ojediněle i bouřky. Ty ovšem žádné velké ochlazení nepřinesou. Také v pátek nás čeká polojasno až skoro jasno a teploty mezi 27 a 30 stupni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24