V září začne další etapa rekonstrukce na Karlovarské! Potrvá čtvrt roku

25.08.2016 11:02

Hned na začátku září odstartují v Plzni další opravy tramvajových tratí. Tentokrát dojde na 3. etapu oprav na Karlovarské. Práce potrvají do konce listopadu, omezí MHD i dopravu.

FOTO_QAP_CZ (10)

Hned od začátku září odstartuje v Plzni další z velkých stavebních akcí. Začne 3. etapa rekonstrukce tramvajové trati na Karlovarské. Na komplikace se musí připravit jak cestující MHD, tak řidiči. Rekonstrukce potrvá až do konce listopadu.

Důvodem rekonstrukce je podle města nevyhovující technický stav trati, a to v úseku od zastávky Severka přes křižovatky Studentská, Kralovická, Manětínská až po točnu na konečné tramvaje linky číslo 4. Celkově vyjdou opravy na 65 milionů korun bez DPH.

"Dokončíme tím dlouhodobou investiční aktivitu města ve vztahu ke zkvalitnění veřejné přepravy. Při přípravě akce jsme se snažili co nejvíce eliminovat omezení, která budou souviset s rekonstrukcí a která se dotknou řidičů a cestujících,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. Tramvajová trať na Karlovarské má za sebou už dvě etapy rekonstrukcí, do těch město investovalo dohromady 312 milionů korun.

Se začátkem září začne výluka na lince číslo 4 i omezení pro řidiče...

Výluka MHD začne hned 1. září. Tramvaje číslo 4 budou jezdit jen v úseku Bory – Sokolovská s omezeným intervalem. Ve večerních hodinách a o víkendech budou tramvaje nahrazovat autobusy A4.

"Po dobu výluky bude zavedena také speciální tramvajová linka číslo 3 na trase Bory – Mozartova, která doplní omezenou linku 4,“ vysvětlil Jiří Ptáček, dopravně provozní ředitel Plzeňských městských dopravních podniků. Mimořádná linka bude v provozu jen v pracovní dny od ranní výpravy do 20 hodin. Po stejnou dobu bude vypravena linka náhradní autobusové dopravy s označením 3A, která bude jezdit částečně okružně po trase Lékařská fakulta – Košutka – Lékařská fakulta.

Pro přestup mezi linkami 3 a 3A bude určena zastávka Lékařská fakulta. Ze zkrácené linky 4 bude možné v pracovní dny do 20. hodiny přestoupit na autobusy 3A v zastávce Sokolovská. Po 20. hodině a ve dnech pracovního klidu budou v provozu jen výlukové linky 4 a 4A.

Pro řidiče nastanou problémy od 3. září, ty největší pak od o pět dnů později. "Co se týká automobilové dopravy, první větší omezení čeká řidiče ve dnech 3. a 4. září, kdy bude pro veškerou dopravu uzavřena Gerská ulice mezi Studentskou a Kralovickou ulicí, a to pouze ve směru na Záluží. Řidiči tento uzavřený úsek mohou objíždět Studentskou a Kralovickou ulicí. Pokud pojedou až do Záluží, doporučuje se jet Studentskou ulicí na Plaskou a dále po silnici I/27 do Třemošné a odtud po silnici II/180 do Záluží," popisuje mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Další velké omezení potrvá zhruba měsíc od 8. září do 7. října. To se budou opravovat přejezdy přes trať v křižovatkách s Kralovickou ulicí a U Jam - Manětínská. Omezení se dotkne zejména výjezdu na Záluží. "Při těchto stavebních pracích nebude možné levé odbočení z Gerské ulice do Kralovické a Manětínské ulice. Rovněž tak nebude možno odbočit z Kralovické a Manětínské doleva směrem na Záluží. Stejně tak nebude možné odbočit z ulice U Jam a Gerské ulice doleva, směrem do centra. Příjezd na Košutku ve směru z města bude možný pouze přes křižovatku u Remusu," upozorňuje tisková mluvčí města.

Ze Záluží na sídliště v Bolevci budou muset řidiči využívat objížďku přes Kralovickou ulici do Studentské a pak odbočit vlevo do Gerské. 

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24