QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V zoo se chystá Ptačí sobota, nositelé ptačích jmen mají slevu

03.04.2018 9:51

Ve znamení ptactva bude v sobotu 7. dubna plzeňská zoo. Tradiční Ptačí sobota přinese opět bohatý program pro malé i velké. Přinášíme podrobnosti.

IMG_9291

Okolí statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně ožije v sobotu 7. dubna. Od 10 do 17 hod. se zde uskuteční oblíbená a tradiční Ptačí sobota.

Především dětští návštěvníci zoo se mohou těšit na zajímavý prohram. „Hlavním magnetem bude po roční odmlce opět strom s dravčím hnízdem, který pro ně připraví stromolezci ze společnosti Prostrom Bohemia Plzeň. Úkolem účastníků atrakce bude pod vedením odborníků na výškové práce v korunách stromů dopravit po laně do větví co nejrychleji koš s atrapou kamery snímající život v hnízdě. Své příznivce si určitě najde rovněž soutěžní naučná stezka, stejně jako další vědomostní soutěže. Určitě i proto, že za úspěšné splnění úkolů bude čekat na soutěžící odměna,“ uvádí zoo.

Součástí ptačí soboty budou ukázky lesní pedagogiky zaměřené zejména na ptačí svět.

A zoo má i dobrou zprávu, pro všechny, teří nosí ptačí jména. U pokladen dostanete po předložení průkazu totožnosti zlevněné vstupné do zoologické a botanické zahrady (neplatí pro DinoPark a specializovanou expozici Akva-tera na Palackého tř.).

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24