QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vážné nehody zablokovaly I/27! K nehodě došlo u Plas i u Chlumčan

02.12.2016 8:08     02.12.2016 10:10

Hned dvě vážné nehody v pátek zablokovaly hlavní tah I/27 na Plzeňsku. K nehodě u Plas letěl vrtulník, u Chlumčan došlo k hromadné nehodě.

15.11.2015 DN OA Ejpovice

Nehoda na hlavním tahu u Plas se stala kolem půl osmé u křižovatky u Plas na Žebnici. Všechny okolnosti nehody jsou stále v šetření, nicméně spustila zásah všech jednotek záchranného systému. Na místo byl dokonce povolán vrtulník letecké záchranky.

Podle prvotních informací z místa šlo o nehodu s velmi vážnými následky. To se ale nakonec naštěstí nepotvrdilo, i když jednoho muže museli z havarovaného vozu vyprostit hasiči.

"Na místo jsme povolali i vrtulník letecké záchranné služby. Ten byl ovšem následně odvolán vzhledem ke stavu pacienta. Muže jsme na místě ošetřili a transportovali pozemní cestou na chirurgickou ambulanci fakultní nemocnice na v Plzni na Lochotíně," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Okolnosti nehody jsou v šetření, nicméně vypadá to, že hlavní příčinou bude zkrátka nepozornost. "Při dopravní nehodě došlo ke střetu dvou osobních vozidel, když řidič vozidla Citroen Berlingo vyjížděl ze zastávky, přičemž došlo ke střetu s vozidlem Volkswagen Amarok, které jelo ve směru od Plzně na Most," popsal mluvčí policie Jan Koželuh s tím, že dechová zkouška u nezraněného řidiče byla negativního. U šoféra v Citroenu, který skončil v nemocnice, prozradí výsledek až výsledky krevních testů.

Policie musela v místech řídit dopravu kyvadlově.

Kolem deváté hodiny pak došlo k další vážné nehodě na stejném tahu, tentokrát u křižovatky na Chlumčany na jižním Plzeňsku. Také tam musely vyjet všechny složky IZS. "K něhodě  došlo, když řidič osobního vozidla, který jel ve směru jízdy na Plzeň, za křižovatkou na obec Chlumčany vjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem a následně došlo ke střetu s nákladním vozidlem a dalším osobním vozidlem. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky osobního vozidla, které jelo ve směru jízdy na Klatovy," popsal nehodu policejní mluvčí.

V nemocnici skončila jak zraněná řidička, tak mladá dívka, kterou záchranka převážela spíš z preventivních důvodů. Hlavní tah z Plzně na Klatovy musel být úplně uzavřený a doprava byla odkláněná.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24