QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Ve Chvojkových lomech budou viset zámky lásky

31.05.2017 15:12

Park ve Chvojkových lomech v Plzni na Slovanech bude mít další novinku. Objeví se tam plastika, na kterou budou moct lidé upevňovat zámky lásky. Čtěte podrobnosti!

zámek lásky

Chvojkovy lomy v Plzni na Slovanech v posledních letech prošly celou řadou proměn. Poslední velkou novinkou bylo nové pódium, které prošlo rekonstrukcí v průběhu roku 2015. Teď přibyde další.

V parku budou mít zamilovaní své vlastní speciální místo. Obvod nechal vytvořit plastiku, která bude sloužit k upevňování zámků lásky. S nápadem umístit ji do Chvojkových lomů přišel přímo starosta Lumír Aschenbrenner. "S nápadem výroby plastiky mne osovil pan Mudra, který má v Božkově kovářskou dílnu. Chvojkovy lomy byl nápad můj a konkrétní místo upřesnil pan Mgr. Krale Syka , autor vlastního návrhu. Celkové náklady na výrobu, instalaci včetně autorských práv dělají 55 tisíc," říká senátor a starosta druhého plzeňského obvodu.

Plastika bude sloužit široké veřejnosti a vedení obvodu dokonce uvažuje, že by se mohla objevit i na dalších místech. Konkrétně ve Chvojkových lomech by to nicméně měla být pro nejbližší dobu poslední novinka. Slavnostního odhalení se dočká 9. června. Hned den na to, tedy v sobotu 10. června, proběhne v parku další ročník Love Festivalu. Podrobnosti k velmi originální akci najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24